Jarenlang wordt er gesproken om het winkelcentrum in Amstelveen Westwijk uit te breiden. De tijd heeft de plannen ingehaald. De vraag is niet meer hoeveel winkels komen er bij maar welke sociale voorzieningen gaan we inleveren. Een tweede supermarkt zou mooi zijn maar we gaan niet bouwen voor leegstand. Daarbij komt dat er nu al een half miljoen euro is uitgegeven aan adviseurs en papier.

Daarom hebben wethouder Jan Willem Groot (CDA) en ik aan de rem getrokken. Binnen een paar weken beslissen we hoe verder of niet. Wat mij betreft pakken we in ieder geval het plein eens goed aan want dat is echt nodig.


UPDATE: AMSTELVEENS NIEUWSBLAD; Amstelveens Nieuwsblad (analyse); Nieuwe Update augustus 2012: Amstelveens Nieuwsblad via Amstelveenweb;FullSizeRender (6)

2 reacties op ‘Welk probleem lossen we op in Westwijk?

 1. De meeste winkelcentra die ik ken hebben twee supermarkten, zelfs nieuw oosteinde heet een Aldie en een AH. Om nou vanwege dat nieuwe winkelcentrum die van Westwijk te schrappen lekker hoor. Ik woon ook in Westwijk en ik heb een atikel gelezen over de noodzaak van een extra supermarkt vanwege de nieuwebouw van zoveel nieuwe wijken. Alles is op tegen het eind van de dag en waarom mogen wij geen keuze in een AH en een discounter. Wat een slappe excuses. Wij Westwijkers kunnen het toch ook niet helpen dat en zoveel geld wordt weggegooid aan de papieren voorbereidingen die maar voortslepen. Kom op met die Hema, extra supermarkt en uitgaansgelegenheid!

  1. Dag Jolanda,
   Dat je af en toe tegen een lege schap aanloopt is slecht beleid van de AH en gebeurt overal.

   Waar het om gaat is dat uitbreiding van winkels ten koste zal gaan van de wijkvoorzieningen zoals de bieb en ruimte voor kinderen. Daarbij moet de investering van de eigenaar vaak opgebracht worden door (huurverhoging voor) de huidige ondernemers. Die ondernemers wil ik niet kwijt, we zij trots op onze bakker, slager, kaasboer, drogist en andere ondernemers. Investeer in hen zou ik willen zeggen tegen de eigenaar.

   Het klopt dat er meer woningen bijgekomen zijn maar er is in Aalsmeer zoals je zegt, heel dicht bij, ook een nieuw winkelcentrum gekomen. Ook werken veel Westwijkers buiten de buurt en doen dan daar hun boodschappen. Daarbij komt dat je wel de winkels kan uitbreiden maar hoe zorg je dat mensen hun auto kwijt kunnen?

   Ben ik nou een tegen meer winkels of een tweede supermarkt? Nee, zeker een tweede supermarkt zou welkom zijn maar niet ten koste van sociale wijkvoorzieningen en een hoop (gemeente)geld. We zijn nu al vijf jaar aan het praten hierover en mijn collega Jan Willem Groot gaat binnenkort de knoop doorhakken, dus wordt vervolgd.

   Vriendelijke groet,
   Herbert Raat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s