Vandaag werd bekend dat mijn VVD-collega Rob Ellermeijer is overleden. Met het overlijden van Rob is er een bijzondere man met een groot hart voor Amstelveen verloren gegaan. Een geweldige echtgenoot, vader en opa die niet alleen het beste voor had met zijn eigen gezin, maar zich als wethouder inzette voor iedereen in Amstelveen.

Warme kant
Rob en ik kenden elkaar zo’n 10 jaar. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, had ik wel al via via gehoord over deze gerenommeerde accountant uit Amstelveen die in het hele land bekendheid genoot. Maar ik heb hem pas écht leren kennen toen hij zich 8 jaar geleden aansloot bij de VVD. Rob was als registeraccountant heel goed met cijfers en getallen en statische grafieken, maar ik ontdekte ook een hele warme kant van hem. Hij deed veel vrijwilligerswerk met name voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Over de gemeentegrenzen
En mooie anekdote over Rob kwam van Bert Halm, de directeur van Eigen Haard: Dat Rob altijd klaar stond voor de huurders in Amstelveen was tot over de gemeentegrenzen bekend. Toen een huurder van Eigen Haard in Zaanstad een keer een probleem had, mailde hij naar Bert Halm: “Ik wil dat jullie de problemen oplossen, anders stap ik naar de wethouder van Amstelveen.”

In je team
Het was de afgelopen 4 jaar een voorrecht om met Rob te mogen samenwerken in het Amstelveense college. Hij was behoorlijk eigenwijs, onnavolgbaar soms. Maar ik kon altijd goed met hem samenwerken. Rob was loyaal, trouw en betrouwbaar. Iemand zoals Rob wil je graag in je team. Die wil je graag dichtbij je hebben

Afscheid
Een paar weken geleden hebben we afscheid van elkaar genomen. Dat was niet alleen heel moeilijk, maar ook heel mooi. We hebben elkaars handen vastgehouden en gepraat over de mooie jaren die achter ons liggen en de periode die we als wethouder hebben samengewerkt. Veel te kort. We hadden er graag nog een periode aan vastgeplakt. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn. Mijn gedachten zijn bij zijn vrouw José en dochters Lincy en Joyce. Heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Voor artikelen, foto’s en items, zie hieronder;

2 reacties op ‘In Memoriam: Rob Ellermeijer

  1. Herbert, Vreselijk bericht vanmiddag vanuit het hoofdkantoor KLM bereikte mij. Zijn familie en wij houden elkaar vast. Walter.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

  2. Sterkte met dit grote verlies voor jou, jullie en de woonplaats, Herbert. Blijvende goede herinneringen en troostende gedachten toegewenst! Moge hij rusten in Gods vrede. Kees en Conchita Willems

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.