WMO moet gemeente klantvriendelijker makenHet College van B&W belooft aan gehandicapten dat ze sneller geholpen worden. Op dit moment moeten Amstelveense gehandicapten vijf weken wachten voordat hun aanvraag voor hulpmiddelen in behandeling wordt genomen. Het college wil dit terugbrengen tot minder dan 3 weken in 2007. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen van de VVD van 18 september over de wachttijden voor gehandicapten.

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de aanvragen wordt toegekend. Daarom wil de VVD dat hulpmiddelen met zo min mogelijk bureaucratie worden toegekend.

Het college zegt toe eenvoudige voorzieningen via het WMO-loket te laten verlopen. Dit loket gaat begin 2007 van start. Hiermee kan de omslachtige bedrijfsvoering die nu nog in veel gevallen geldt vermeden worden. Belangrijk is dat de zogenaamde bedrijfsvoering kritisch bekeken wordt op overbodige handelingen en dat klantvriendelijkheid voorop staat.

Wij zijn blij dat het college serieus werk maakt van de aanpak van de wachttijden. Gehandicapten moeten het eerste kwartaal van 2007 echt gaan merken dat zaken beter gaan. De VVD zal nadrukkelijk de vinger aan de pols houden, en in april 2007 om een overzicht vragen waaruit blijkt dat gehandicapten daadwekelijk sneller geholpen worden.

26 oktober 2006 Herbert Raat VVD-Amstelveen. Zie ook: AmstelveenBlog;2007-9-mei-Amstelveens Stadsblad-wachttijden gehandicapten (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.