Hangplek weer aan gruzelementenDe hangplek voor jongeren in het park van de wijk Middenhoven is nu al weer vernield. Drie dikke glasplaten van de zogenaamde JOP (jongeren ontmoetings plek) zijn totaal aan gruzelementen geslagen. Voor mij is de maat vol. Wie dit gedaan heeft (kwade buurtbewoners, de jongeren of anderen) is nog onduidelijk voor iedereen. Mochten de daders opgespoord worden dan moeten zij direct aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Ook heeft het weinig zin om meteen weer nieuwe glasplaten te plaatsen. Als dit door de jongeren is gedaan laat ze dan maar onder een paraplu gaan staan. Het is zonde om hier dan weer duizenden euro’s belastinggeld aan te besteden.

De JOP is er gekomen om de overlast te verminderen die bewoners en ondernemers hadden aan de Brink. Op verzoek van de jongeren is er een hangplek aan de zuidwestkant van het Middenhovenpark gerealiseerd die circa 20.000 euro heeft gekost. Wethouder Dolf Veenboer en burgemeester Jan van Zanen hebben hun nek uitgestoken om dit voor de jongeren en de buurt te realiseren, nu krijgen ze kennelijk stank voor dank. Een bewoner die ik sprak vertelde dat hij gisteravond een harde knal hoorde, hij dacht dat het een vuurwerkbom was.
Politie en straatcoaches
Overigens hoor ik van ondernemers en bewoners in Amstelveen dat de politie keihard aan de slag is. Bij meldingen van overlast en vernielingen zijn ze snel ter plekke en pakken ze asociaal gedrag aan. Binnenkort krijgen ze hulp van de straat-en gezinscoaches waar de VVD al een jaar om vraagt. Zo komt er meer toezicht en worden ouders aangesproken op het gedrag van hun kinderen.
Dir bericht in de media zie Amstelveen Blog, Amstelveen Blog commissie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.