UPDATE 29 november 2009, onderaan de tekst
2011 Oude dorp AmstelveenAmstelveen is één van de eerste gemeenten waar het principe van voorrang voor alle fietsers wordt ingevoerd. Prachtig principe, alleen in de praktijk geeft het levensgevaarlijk situaties.

In de VVD-fractie hebben we hier verschillende keren over gesproken en we maken ons grote zorgen. Onze verkeerswoordvoerder Jochai van Bergen heeft het eerder in de commissie RWN aan de orde gesteld.

Nu blijkt uit informatie van bewoners van de Molenbuurt dat er al diverse (bijna)ongelukken hebben plaatsgevonden, waarvan drie formeel geregistreerd met politie en ambulance.

Niet wachten tot het te laat is:
Door de gemeente zijn er nu wat maatregelen genomen zoals het weghalen van groen om het zicht te verbeteren en het plaatsen van borden. Toch blijft de situatie in de praktijk levensgevaarlijk.

Een bekend spreekwoord is: ‘Als het kalf verdronken is, dempt men de put’. Laten we voor de verandering nu ‘de put dempen’, en niet wachten tot het te laat is. Ook bewoners die dagelijks zien wat er misgaat willen een echte oplossing.

Daarom hebben Jochai en ik vragen gesteld aan het college van B&W. Wat ons betreft moet de oude situatie meteen hersteld worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Als het college betere ideeën heeft is het ook prima als fietsers maar veilig kunnen oversteken.

UPDATE 29 november 2009 : RTV NH OUDE SITUATIE WORDT HERSTELD zie hieronder en een artikel over dit onderwerp:FullSizeRender (4)

2019-18-10; Amstelveenblog.nl: Herbert Raat over gevaarlijke voorrangsregels fietsers

Een reactie op “Als het kalf verdronken is, dempt men de put

  1. echt weer amstelveen en vvd: auto s rijden gewoon door als ze voorrang moeten geven en scheppen daarbij fietsers: de autopartij vvd weeet niet hoe snel men de auto s weer voorrang moet geven: waarom niet gewoon borden met duidelijk STOP erop plaatsen en direct boetes uitdelen als er niet wordt gestopt: dan is het asociale gedrag van de automobilisten in amstelveen echt snel afgelopen en rijden fietsers weer veilig.
    maar raat is uit op stemmers van automobilisten dus van hem hoeven we echt niets te verwachten!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.