Een jaar wethouder in AmstelveenMijn eerste beslissing als wethouder was het jongerenwerk weg te halen bij de welzijnstichting Cardanus en bij de gemeente onder te brengen. Al jaren ging het niet goed, kort samengevat: teveel management en te weinig oog voor de uitvoering.

De beslissing gaf in eerste instantie een hoop politiek gedoe, gelukkig heeft de coalitie (VVD, CDA, BBA, OCA en CU) en ook D66 de nieuwe aanpak op hoofdlijnen altijd gesteund. Nu we een half jaar onderweg zijn met onze ‘eigen’ mensen is mijn conclusie dat we op de goede weg zijn.

2012 Jongerenwerkers AmstelveenEr moet nog een hoop gebeuren maar de betrokkenheid, de energie en de lol die ze hebben in het werk is fantastisch. Ook met andere afdelingen gaat de samenwerking zoals de handhavers (bikers), straatcoaches en leerplichtambtenaren die zich met jeugd bezig houden gaat elke dag beter. Onlangs is André Gerritsen van het Amstelveens Nieuwsblad een avond met het jongerenwerk op pad geweest. Zie deze link voor het artikel wat hij hierover geschreven heeft en oordeel zelf.FullSizeRender (8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.