Vanavond werd in het RTL-4 journaal pijnlijk duidelijk dat de werkvloer heeft verloren in het onderwijs. De papieren werkelijkheid is leidend geworden. 

Veel docenten worden gewoon ziek van alle papieren die ingevuld moeten worden om onderwijs te geven. Docente Willemien de Poot vatte het zo samen: ‘vroeger kwam de inspecteur voor het onderwijs in de klas kijken of je het goed deed, nu kijkt hij in de administratie of je het goed doet’.

2011 Herbert Raat taalklas Parcivalschool

Het is de hoog tijd dat we dit gaan veranderen. Bijna elke week ga ik op bezoek bij een school in Amstelveen en overal wordt er geklaagd over de bureaucratie. De papieren werkelijkheid mag nooit leidend worden. Als we dit deze kabinetsperiode kunnen veranderen dan is het kabinet, onder leiding van VVD-premier Mark Rutte, wat mij betreft geslaagd.

Een reactie op “De werkvloer heeft verloren in het onderwijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.