2012-papieren werkelijkheidVanochtend heb ik het officieel aangekondigd bij onze afdeling beleid. Ik wil geen advies meer van medewerkers die geen binding hebben met Amstelveen.

Directe aanleiding voor deze beslissing is dat een medewerker burgemeester Jan van Zanen en mij kwam adviseren over jeugd en al snel bleek dat hij nog nooit buiten het raadhuis had gekeken. We konden beter de medewerker adviseren. Omdat we niet leven in een ‘papieren werkelijkheid’ heeft hij het advies gekregen om eens met ons jongerenwerk en straatcoaches een avond op pad te gaan.
Betekent dit nu dat ik alleen Amstelveners in dienst wil hebben? Nee, maar ik heb al eerder gepleit voor meer betrokkenheid van ambtenaren bij onze gemeente. Gelukkig zie ik die betrokkenheid op alle afdelingen.

Een mooi voorbeeld is Hans, officieel adviseur scholenbouw maar over elk onderwerp krijg je een prima advies. Hoewel hij uit Leiden moet komen begint hij elke ochtend als eerste. Bovendien kent hij elke steen van onze schoolgebouwen. Zo zou iedereen moeten werken.

Voorwaarde is dan wel dat de managers medewerkers de ruimte geven en stimuleren, om net als Hans ook buiten de deur te kijken. Want de grens is nu duidelijk. Kom je adviseren over iets waar je nog nooit geweest bent, dan ben je niet welkom.

Klik op: Uitzending RTV Amstelveen en zie ook; AmstelveenBlog en Radio 1 over dit onderwerp.

FullSizeRender (1)

2 reacties op ‘We leven niet in een papieren werkelijkheid

  1. Zo’n opmerking lijkt wel mooi, maar klinkt wat goedkoop als je als burger vele malen bent geconfronteerd met tijdelijk ingehuurde mensen die geen enkel besef van lokale omstandigheden en zeker geen gevoel bij de situatie hadden. Hopelijk wordt er vanaf nu dan ook navenant personeelsbeleid gevoerd: meer mensen in vaste dienst, betere selectie, m.n. ook waar het toetsing op betrokkenheid betreft (ook bij tijdelijk personeel), betere inwerkprogramma’s en meer toetsing en terugkoppeling op functioneren.

  2. Goedkoop zou het zijn als ik een probleem zie er niks aan doe. U geeft aan dat u de situatie herkent. Ik zit er als wethouder voor de Amstelveners en verwacht dat medewerkers besef hebben van lokale situatie. Gelukkig is dat ook vaak het geval. Uiteraard heeft het te maken met personeelsbeleid maar ook met een (bestuurlijke) cultuur. Die probeer ik te veranderen zodat u niet (of minder) geconfronteerd wordt met mensen die geen besef hebben van Amstelveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.