2013-sinterklaas-zwpieten-herbert raat
2013-sinterklaas-zwarte pieten-wethouder Herbert Raat

De Sint en zwarte pieten zijn weer in Amstelveen. Zaterdag was het tijdens de intocht groot feest op veel plekken in de stad, zoals het Oude Dorp en het Stadshart. Omdat onze burgemeester Jan van Zanen in Japan is mocht ik Sinterlaas voor de tweede keer welkom heten. Uiteraard is het een grote eer, maar vooral ontzettend leuk.

De intocht wordt geregeld door het Sinterklaas Comité. Het bestuur dat bestaat uit Cees van der Horst, Harry Tros en Leo van Houte, begint al maanden van te voren met de voorbereidingen. Samen met heel veel vrijwilligers en de Hofleveranciers zorgen zij elk jaar weer voor een fantastisch Sinterklaasfeest.

2013-sinterklaas-praat herbert raat
2013-sinterklaas herbert raat

Het Comité heeft gekozen voor een ‘traditioneel’ Sinterklaasfeest met zwarte pieten en veel gezelligheid. Terecht ook, want de hele discussie die in de media aan de gang is speelt in Amstelveen bijna niet. In de de reportage van AmstelveenWeb.com  is te zien dat iedereen het weer ontzettend naar zijn zin heeft gehad.

2015; Sinterklaas en Herbert Raat Stadshart

Update: Ook in 2015 mocht ik Sint ontvangen. Complimenten voor het comité en alle vrijwilligers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.