2006-Heidi-Wallheimer keetje en Esther noor

Vandaag mag ik de expositie ’10 years after’ van Heidi Wallheimer, in Het Oude Raadhuis van Aalsmeer openen. Toen we in 2004 in Westwijk kwamen wonen was Heidi onze overbuurvrouw.

Ze vroeg of ze onze dochters mocht fotograferen voor een kunstproject. Een paar weken later hing het resultaat onder de titel: ‘Kinderen van de overkant’, in het Atelier aan de Van Weerden Poelmanlaan.

De foto’s waren een grote verrassing voor ons, zo prachtig en heftig. Heidi was er in geslaagd het karakter van (onze) kinderen in de foto’s te vangen. Nu is er een vervolg.  Wie weet groeit het uit tot zoiets als de Up Series van Michael Apted. In de Up Series worden 14 kinderen gevolgd vanaf 1964 en elke zeven jaar is er een verslag van. Het werk van Heidi verdient het en wie weet is staan we over 10 jaar weer in Amstelveen.2005 wallheimer_esther-noor

Zie ook: AmstelveenWeb;

Een reactie op “Kinderen van de overkant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.