Update 2019: Kabinet koopt aandelen KLM: beter laat dan nooit, onderaan de tekst:
Voor de KLM is het de komende dagen er op of eronder. Neemt Air France de financiële zeggenschap over of blijft KLM zelfstandig?

Onvoldoende
VVD-kamerlid Ton Elias roept vandaag staatssecretaris Wilma Mansveld op om met haar Franse collega Alain Vidalies hierover in overleg te treden. Dit is onvoldoende.

Chefsache
KLM is een ‘chefsache’. Onze liberale premier Mark Rutte en minister van Economische Zaken Henk Kamp moeten dit nu oppakken. Dit dossier is te belangrijk om over te laten aan een staatssecretaris.

In Nederland werken bij KLM 32.000 mensen waarvan velen komen uit Amstelveen. Nog eens duizenden werknemers zijn afhankelijk van de KLM. Amstelveen heeft een jarenlange relatie met KLM en het welbevinden van het bedrijf gaat ons zeer aan het hart.

Leeggezogen
Amstelveners die bij KLM werken spreken vaak tegen gemeentebestuurders hun zorgen uit. Onze nationale trots mag niet verkwanseld worden zoals al met zoveel grote Nederlandse bedrijven is gebeurd en ook niet langzaam maar zeker financieel leeggezogen.

Redding van KLM
Morgen komt Mark Rutte naar Aalsmeer om met ondernemers over de toekomst te praten. Dat is natuurlijk nuttig maar van ons mag hij zijn kostbare tijd besteden aan de redding van KLM. Daarmee helpt hij de ondernemers in de regio en Nederland pas echt, en als iemand het kan is hij het wel!

Update 2019: Kabinet koopt aandelen KLM: beter laat dan nooit.

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp:

3 reacties op ‘KLM is ‘Chefsache’: Premier Rutte is aan zet

  1. Om niet te vergeten :
    Nederland betaalde voor 1 januari jl die 632 miljoen euro navordering.
    En dit bedrag is direct aan Franrijk overgemaakt toch !

  2. Volledig mee eens, dat Wethouder Raat zich zorgen maakt i.v.m. de KLM zaak en Premier Rutte hiervoor wil benaderen! De Fransen hebben in de regel meer respect voor ‘de Autoriteit’ en daar kunnen vele Nederlanders nog wat van leren!
    Egbert J. Beerman, Amstelveen

  3. Is het niet zo dat het niet kan omdat de Nederlandse staat nog aandelen debiteur samen met een stichting die net als bij ge KPN de overname kan blokkeren omdat zij samen 51% van de aandelen bezitten groet jacques

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.