IMG_3851Vorige week ben ik op bezoek geweest bij bewoners van de Jeannne de D’arclaan. Hun flat uit 1966 kampt met achterstallig onderhoud. Ook in de gemeenteraad is aandacht gevraagd voor de situatie. Het was treurige toestand wat ik aantrof. Daarom ga ik deze week een beroep doen op wooncorporatie Eigen Haard om verbeteringen snel uit te voeren.

Verlopen
Als je voor de flat staat dan is al snel duidelijk dat het niet goed gaat. Ruiten die gebarsten zijn, de toegangsdeur heeft zijn beste tijd gehad en het ziet er verlopen uit. Samen met beleidsadviseur wonen Annemarieke Volkstedt word ik door bewoners Christi de Lange en Andre Kamstra rondgeleid.IMG_3853 Binnen in de appartementen blijkt dat vooral de isolatie een groot probleem is. Andre Kamstra vertelde me dat hij de centrale verwarming niet meer gebruikt. Hij heeft elektrische kachels. Zo is het sneller warmer omdat de verwarming tegen de slecht geïsoleerde buitenmuren staat.

Het is niet allemaal negatief. De plek waar flat staat is echt Amstelveens met veel groen. En bij de entree hebben bewoners planten geplaatst om de boel een beetje op te vrolijken.

Opknappen
De opgave voor de komende collegeperiodes is dat onze woningvoorraad niet verslonst en dat eigenaren en corporaties, zoals Eigen Haard, investeren in de bestaande woningen. De grote opdracht is niet spectaculaire nieuwbouw, maar het opknappen en onderhouden van de bestaande wijken.

Wellicht minder opwindend voor wethouders of directeuren met ambities die ‘hun geurvlag willen achterlaten’ zoals Martin Sommer, politiek commentator van de Volkskrant, schreef op 4 oktober 2014. Maar van groot belang voor de toekomst van Amstelveen.

Zie ook: AmstelveenBlog, AmstelveenWeb en hieronder RTV Amstelveen: en een artikel in AmstelveenDichtbij

2015-oktober Amstelveens Nieuwsblad; Herbert Raat over achterstallig onderhoud Eigen Haard
2015-oktober Amstelveens Nieuwsblad; Herbert Raat over achterstallig onderhoud Eigen Haard
2015-Amstelveens Nieuwsblad: Herbert Raat beroep op Bert Halm Eigen Haard
2015-Amstelveens Nieuwsblad: Herbert Raat beroep op Bert Halm Eigen Haard

UPDATE 10 december 2015: Vandaag met directeur Bert Halm van Eigen Haard verschillende plekken in Amstelveen bezocht. Ook zijn we geweest bij Jeanne de A’rclaan. Bewoonster Christi de Lange heeft ons laten zien wat er aan de hand is. Ik vind het klasse Van Bert Halm dat hij mee is gegaan en zo betrokken is bij zijn huurders.
20151210_144727

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.