2016 mevrouw Woudstra wethouder Herbert Raat
2016 mevrouw Woudstra wethouder Herbert Raat, Amstelveen WLZ

Ruim 700 euro per maand betalen voor zorg waar je geen gebruik van maakt. Dit overkomt het Amstelveense echtpaar Woudstra. Het is niet mogelijk om van de Wlz-indicatie af te komen waar de rekening op is gebaseerd. Een Kafka situatie vind ik het.

Kastje naar de muur
Daarom heb ik deze week de hulp ingeroepen van VVD-Tweede kamerlid Sjoerd Potters om het in Den Haag aan de orde te stellen en zo het echtpaar te helpen. Al maanden worden zij van ‘het kastje naar de muur gestuurd’ door allerlei zorginstanties. Het kamerlid heeft direct contact opgenomen met het ministerie.

UPDATE 28 maart: Het laatste nieuws is dat ik net gebeld ben vanuit Den Haag met het bericht dat de zaak snel wordt opgelost. Dit betekent dat de familie Woudstra uit deze kafkaënse situatie komt. Dus geen maandelijkse rekeningen voor zorg die zij niet ontvangen. De familie is ontzettend blij en opgelucht dat ze deze stressvolle tijd kunnen afsluiten. Overigens moet de formele brief hierover nog wel komen.

Welkom
Ik vind het echt fantastisch hoe ‘ons’ kamerlid meteen de schouders eronder gezet heeft voor het echtpaar. Niet alleen voor hen hen, maar ook voor andere Nederlanders (zie: Brief WLZ-situaties) die tegen hetzelfde probleem aan lopen. Dank Sjoerd,  je bent altijd welkom in Amstelveen!

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp in Dichtbij van 23 en 30 maart, AmstelveenBlog en 13 april in Dichtbij.  En een item van RTVA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.