De twee Amstelveense inloophuizen voor kankerpatiënten ontvangen in 2018 een hogere subsidie. Dit is bedoeld voor een impuls van de activiteiten en de samenwerking met het Amsterdamse inloophuis De Kraanvogel. De twee initiatieven krijgen gezamenlijk €12.000,-.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): “Met het bedrag willen we onze waardering onderstrepen voor de vrijwilligers van de inloophuizen. Zij doen bijzonder goed werk. Ook in de gemeenteraad is aandacht voor hen gevraagd.

De confrontatie met kanker in je omgeving is ingrijpend. Daarom zijn initiatieven als het inloophuis zo van belang. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers komen onze inwoners in contact met lotgenoten en weten ze dat ze er niet alleen voor staan.”

Doel inloophuizen
Een inloophuis is voor mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd worden. Hier kan men ervaringen delen, samen praten over onderwerpen die ze bezighouden en meedoen aan creatieve activiteiten.

Amstelveen kent twee inloophuizen: in Villa Randwijck, onder leiding van Shosha Lissauer en in wijkcentrum Alleman, onder leiding van Claar Goossens. In de toekomst zullen alle activiteiten verhuizen naar de nieuwe vestiging van Villa Randwijck (Catharina van Clevepark 10) om zo de samenwerking te versterken en zodat patiënten en hun naasten op één vaste plek terecht kunnen.

Samenwerkende initiatieven voor kankerpatiënten
Om aansluiting te kunnen vinden bij de landelijke Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO) zochten de twee Amstelveense initiatieven eind 2016 samenwerking met inloophuis De KraanVogel. Dit inloophuis, gecoördineerd door Tanja Vermeer, is gevestigd in Amsterdam.

Meer informatie over de Amstelveense inloophuizen is te vinden op www.villarandwijck.nl/inloophuis-amstelveen/ en www.claargoossens.nl/.

Zie hier voor het oorspronkelijke persbericht en artikelen hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.