Update: Gemeentefonds pakt vooralsnog goed uit, zie onderaan de tekst
Deze week zat ik aan tafel bij presentator Roel Smit in de talkshow 1Amstelveen van RTVA om uit te leggen hoe de gemeentefinanciën ervoor staan. Ook Jazz in het Oude Dorp kwam aan bod. Een fenomeen in Amstelveen waarvan de vrijwillige organisatoren zich helaas genoodzaakt zien om te stoppen met de organisatie.

Algemene beschouwingen
De redactie had mij uitgenodigd voor de laatste aflevering van dit seizoen met het oog op de raadsvergadering over de Perspectiefnota, de algemene beschouwingen, aanstaande woensdag.

Lokale lasten
We hebben de lokale lasten de afgelopen jaren laag kunnen houden. De ozb is, in tegenstelling tot in andere gemeenten, alleen met de inflatie mee gestegen. De vraag is hoe lang we dit nog kunnen volhouden en wat gaat er gebeuren met onze grootste inkomensbron; het gemeentefonds. In de talkshow geef ik hier meer uitleg over.

Jazz in het Dorp
Roel Smit vroeg mij ook wat ik ervan vind dat Jazz in het Dorp ermee stopt. Ik vind het ontzettend jammer. Dit evenement is voor alle Amstelveners, rijk en arm. Daarom ga ik samen met collega-wethouder Floor Gordon in gesprek met de organisatoren, horeca en anderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om Jazz in het Dorp te behouden voor Amstelveen.

Update 17-7-2021: Verdeelvoorstel gemeentefonds pakt vooralsnog goed uit voor Amstelveen; 54 euro per inwoner dat is 12 euro meer dan in de vorige voorstellen, betekent 5,4 miljoen per jaar. Lees HIER de notitie.

Zie voor artikelen en foto’s hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.