AMSTELVEEN – Een 83-jarige Amstelvener heeft zijn splinternieuwe rolstoel die hij van de gemeente heeft gekregen teruggeven, omdat hij niets aan het apparaat blijkt te hebben.

De man probeert al tijden een geschikte rolstoel via de lokale overheid te verkrijgen, maar dat bleek na lang geharrewar een heiloze missie. De stoel die uiteindelijk via de gemeente geleverd werd, bleek ongeschikt.

De kwieke 83-jarige was de bureaucratie op het raadhuis dermate zat, dat hij besloot zelf een rolstoel te kopen die hij wel kan gebruiken. VVD-raadslid Herbert Raat, die zich voor alle rolstoelgebruikers inzet voor een ‘rolstoel zonder rompslomp‘, haalde de overbodige stoel maandagmiddag op en heeft hem inmiddels aangeboden aan het college.

,,Misschien kunnen ze deze stoel bij de ingang van het raadhuis gebruiken, voor mensen die slecht ter been zijn,” aldus Raat, die stelt dat de actie van de Amstelvener een duidelijk signaal is.

,,Natuurlijk gaan er ook veel dingen goed, maar het geeft aan dat rolstoelgebruikers vaak beter zelf kunnen bepalen wat ze nodig hebben. Dat scheelt uiteindelijk bergen papierwerk en veel misverstanden.”

Bron: 2 augustus 2006 voorpagina Amstelveens Nieuwsblad, journalist: André Gerritsen.

2006-2-8 Amstelveens Nieuwsblad Herbert Raat
2006-2-8 Amstelveens Nieuwsblad Herbert Raat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.