Deze weken wordt duidelijk of basisschool Het Palet-Noord in Amstelveen een gymnastieklokaal krijgt. De grote vraag is of het college van B&W in Amstelveen daar geld voor vrijmaakt in de zogenaamde kadernota. Een spannende tijd voor honderden kinderen en hun ouders. Voor mij als raadslid kan er maar één uitkomst zijn: het Palet krijgt een gymnastielokaal.

2012-herbert raat palet noordDe reden: enige maanden geleden ben ik benaderd door verontruste ouders van Het Palet-Noord. Er was een prachtig plan voor nieuwbouw van de school maar een volwaardig gymnastielokaal was niet in het plan (PIA) opgenomen. Een niet al te slim besluit.

Voor gymnastiekonderwijs moeten de kinderen een half uur lopen over de drukste straten van de stad. Om nog maar niet te spreken over de verloren onderwijstijd. En wie zet er nou een nieuwe school neer voor de aankomende veertig jaar zonder goede sportmogelijkheden in de buurt?

Samen met mijn collega’s Esther Veenboer (PvdA) en Martijn Lustenhouwer (CDA) besloten dat we hoe dan ook ervoor te zorgen dat dit geregeld wordt. De rest van de gemeenteraad was het hiermee eens. Dus het college van B&W kan maar één ding beslissen: een gymnastieklokaal voor het Palet.

UPDATE: Het Palet-Noord krijgt een gymnastieklokaal;FullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.