Hangplek weer aan gruzelementenWeer is de hangplek in de wijk Middenhoven, de zogeheten JOP (jongeren ontmoetings plek) aan gruzelementen geslagen.

Eerder dit jaar was het ook al raak. Toen werden drie dikke glasplaten vernield nu zijn het er zes. Om dit te repareren kunnen we als gemeente weer duizenden euro’s uit de gemeentekas halen. Geld dat ik liever besteed zie aan voorzieningen voor ouderen, jeugd en andere Amstelveners die onze hulp nodig hebben.

Daarom gaat de VVD de volgende vergaderingen (ABM en B&S) in de gemeenteraad, er bij burgemeester Jan van Zanen en wethouder Jeugd Dolf Veenboer voor pleiten om camera’s op te hangen en materiaal te gebruiken dat niet kapot kan bij de JOP. Bij de vorige vernieling kregen we al de toezegging van B&W dat als de daders gepakt worden de schade op hen verhaald wordt.

Vernielingen, graffiti, het bekrassen van auto’s zijn overal in Nederland aan de orde van de dag en ook in Amstelveen. De VVD gaat bij de behandeling van de zogenaamde Kadernota voorstellen om daders die in onze stad gepakt wordt direct aansprakelijk te stellen of als de dader minderjarig, hun ouders.

Ook onderzoeken we of het mogelijk is om het verhalen van schade aan eigendommen van burgers en MKB-ondernemers door de gemeente over te nemen als er een dader gepakt is. Dit betekent, dat de gemeente dan de juridische sores voor de slachtoffers overneemt. Voor daders is dan duidelijk dat Amstelveen het niet pikt als je de boel afbreekt.FullSizeRender (5)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.