2015-geldAlle partijen in de gemeenteraad willen dat het Schoolbestuur Amstelwijs snel investeert in beter onderhoud voor basisschool de Wending. De kinderen krijgen daar les in miserabele omstandigheden en de leerkrachten moeten werken in een beroerde werkomgeving.

Op 13 mei 2009 in de gemeenteraad gaan we aan B&W vragen om de Raad van Toezicht van Amstelwijs te bewegen tot investeren. Als dat geen soelaas biedt dan willen we dat elke inspecteur die we hebben in deze stad naar de school gaat om handhavend op te treden, hieronder het persbericht van de VVD en alle andere partijen over de situatie.

P E R S B E R I C H T
Politieke partijen willen actie Amstelwijs voor onderhoud De Wending

VVD, CDA, PvdA, BBA, GroenLinks, D66, ChristenUnie en OCA willen snelle actie om het achterstallig onderhoud aan te pakken van de openbare school voor speciaal onderwijs, De Wending. Hiertoe hebben de partijen de handen ineen geslagen en een agendavezoek ingediend.

In het voorstel wordt aan het College van B&W gevraagd om snel met de Raad van Toezicht van het verantwoordelijk bestuur Amstelwijs om tafel te gaan zitten om de situatie op de Wending op te lossen.

Onlangs bracht een delegatie van de gemeenteraad een bezoek aan De Wending, waarbij geconstateerd is dat het bestuur van Amstelwijs, het onderhoud aan het schoolgebouw heeft laten versloffen. Amstelwijs is de openbare basisscholenstichting waar De Wending onder valt. Alle politieke partijen in Amstelveen zijn het erover eens dat achterstallig onderhoud voor deze school voor speciaal onderwijs moet worden aangepakt voor het nieuwe schooljaar.

De politieke partijen vinden het onacceptabel dat onder de noemer van ‘sober en doelmatig’ van de Amstelwijs-schooldirectie, juist een kwetsbare groep kinderen les moeten krijgen in een gebouw dat onder maat is. Nieuwbouw laat waarschijnlijk nog jaren op zich wachten.

De gezamenlijke politieke partijen zullen in de commissievergadering van Burgers & Samenleving het College van Burgemeester & Wethouders vragen om de Raad van Toezicht van Amstelwijs te bewegen zorg te dragen voor het noodzakelijk gebleken onderhoud.

Als de Raad van Toezicht van Amstelwijs geen oplossingen biedt, willen de gezamenlijke politieke partijen B&W verzoeken om de ARBO-dienst, bouwinspectie, de brandweerinspectie en de GGD onderzoek laten doen naar de Wending en andere scholen van Amstelwijs. Als dan gebreken worden geconstateerd kunnen B&W direct handhavend optreden jegens Amstelwijs.

Het gaat de politieke partijen om het welzijn van kinderen en het onderwijzend personeel van deze school. Zij verdienen een betere leer- en werkomgeving. Eerder was ook al geconstateerd door de Algemene Onderwijsbond (AOB) dat Amstelwijs over voldoende financiële middelen beschikt. Hierdoor is het argument van Amstelwijs dat er te weinig geld zou zijn, onterecht.
==================================================================
(Noot voor de redactie, ter informatie):
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met
de individuele woordvooerders van de politieke fracties:
VVD: Herbert Raat, e-mail: hraat@bda.amsterdam.nl tel: 06-51206330
CDA: Martijn Lustenhouwer, e-mail: esthermartijn@hetnet.nl tel: 06-81180110
PvdA: Esther Veenboer, e-mail: esther@veenboer.net tel: 06-41799734
BBA: David de Jong, e-mail: davidraad@xs4all.nl tel: 020-45438042
GroenLinks: Paul Regouin, e-mail: p.j.m.regouin@hccnet.nl tel: 020-6417553
D66: Rien Alink, e-mail: alinkm@xs4all.nl tel: 06-20546485

ChristenUnie: Robert Varekamp, e-mail: rfvarekamp@xs4all.nl tel: 020-6454339
OCA: Henk Fokkink, e-mail: h.fokkink@amstelveen.nl
Dit bericht in de media zie: METRO, Amstelveen Blog, AmstelveenWeb Com

FullSizeRender (3)

2 reacties op ‘Gemeenteraad wil snel verbetering voor kinderen van De Wending

  1. Wat zou u er van zeggen als de gemeente eens zelf in ZIJN EIGEN gebouwen iversteerde. Wat een stemmingmakerij meneer Raat. Informeer u eerst eens over de feiten!

  2. Dag Marjanne,we hebben ons laten informeren over de feiten en die vielen niet mee. Dieptepunt voor mij was wel het rattennest in het plafond van de Wending. Gelukkig worden de kinderen en leerkrachten dit schooljaar onder gebracht in het gebouw van basisschool de Westwijzer. Dit vind ik een goede oplossing van het bestuur en de gemeente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.