De plannen om de Stationsstraat in het Oude Dorp af te sluiten zijn van de baan. Deze toezegging kreeg de VVD-fractie van wethouder Joss Tabak. Bij ondernemers ontstond veel onrust toen de plannen van een werkgroep van ambtenaren donderdag gepresenteerd werd. In het plan stond onder meer dat de Stationsstraat afgesloten zou worden.Vitale Oude Dorp:
Het plan van de werkgroep om de Stationsstraat af te sluiten is zonde van het geld, iedereen die de situatie kent weet dat hier geen enkele aanleiding voor is. De bijzondere en specialistische winkels, het museum Jan van der Togt en restaurants zijn afhankelijk van een goede bereikbaarheid. Mocht dit plan doorgaan, dan zullen er ondernemers vertrekken omdat ze slechter bereikbaar zijn voor hun klanten. Daarmee verdwijnt de charme van het economisch vitale Oude Dorp en ontstaat er een saaie woonbuurt.

Afgelopen zaterdag werd ik door verschillende ondernemers in het Oude Dorp benaderd met hun zorgen over de plannen. VVD-collega Jochai van Bergen (verkeer) bleek ook al druk bezig om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand was. Vandaag blijkt het op een misverstand te berusten. De toezegging van de wethouder aan de ondernemers en VVD is duidelijk: de Stationsstraat wordt niet afgesloten.FullSizeRender

3 reacties op ‘Afsluiting Stationsstraat Oude Dorp Amstelveen van de baan

  1. Geachte heer Raat,
    Ik ben lid van het wijkplatform Oude Dorp en van een kleine werkgroep van ondernemers/bewoners die met de projectgroep van de gemeente praat over de herinrichting van het Dorpsplein. Het voorstel van de gemeente om de Oudekerker-laan af te sluiten is niet het resultaat van dit overleg zoals in het bovenstaande stuk wordt gesteld. In tegendeel, wij hebben talloze keren in het overleg gezegd dat wij hier tegen waren en gewezen op het Programma van Eisen, waarin staat dat wij het Oude Dorp toegankelijk willen houden voor verkeer, incl. parkeermogelijkheden. We hebben ook steeds aangedrongen op het uitwerken van alternatieven. De ambtelijke projectgroep heeft zich hier weinig of niets van aangetrokken. Wel wordt telkens gesteld dat e.e.a. in goed overleg met bewoners tot stand gekomen is en de suggestie gewekt dat wij het er mee eens waren. Hetgeen op dit punt dus absoluut niet het geval is.
    Met vriendelijke groet, Theo Ettema

  2. Geachte heer Ettema,
    Dank voor uw reactie. De conclusie is dus dat dit vooral een ambtelijk voorstel is. Ik zal de tekst aanpassen. We zullen er bij de wethouder op aandringen dat bij het vervolg de ambtelijke projectgroep de bewoners en ondernemers echt betrekt. Het kan niet zo zijn dat de ambtenaren zich niets van de bewoners en ondernemers aantrekken.
    Met hartelijke groet, Herbert Raat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.