A9 amstelveenIn 2007 heeft de gemeente met het rijk afgesproken om 100 miljoen euro bij te dragen aan een tunnel onder de snelweg A9. De economische crisis is ook in Amstelveen toegeslagen en nu vallen de grondopbrengsten tegen, de reserves zijn uitgeput en de kas is leeg.

Gevolg is dat de risico’s, op dit moment, onverantwoord groot zijn. Het college van B&W wil nu ook nog 30 miljoen euro voor de A9 opzij zetten terwijl de gemeentekas bijna leeg is.Overal in het land zijn gemeenten die door grote projecten in problemen komen. Wij gaan dat in Amstelveen voorkomen en  daarom, op voorstel van onze woordvoerder Kees Noomen de gemeenteraad voorstellen om terug te gaan naar het rijk.

Of het rijk neemt de risico’s over of we stoppen ermee. In Amstelveen hebben we onze laatste centen hard nodig voor zaken als veiligheid, onderwijs en sport.

De 30 miljoen euro hebben we hard nodig voor goede schoolgebouwen voor onze kinderen. Daarbij is het uiteraard van belang dat de schoolbesturen die miljoenen bezitten ook hun verantwoordelijkheid nemen.

Ook de breedtesport in onze stad komt er langzamerhand bekaaid vanaf. Zoals voetbalvereniging RKAVIC, Sporting Martinus en rugbyvereniging ARC die onze steun hard nodig hebben: sportvelden die al sinds 1964 niet meer opgeknapt zijn, zoals bij RKAVIC, dat kan niet in Amstelveen.

Voor de veiligheid op straat en de aanpak van overlast hebben is ook geld nodig. De overlast is in een paar jaar ernstig toegenomen en verdwijnt niet vanzelf.

Daarom kiezen wij ervoor om van de A9 geen prestigeproject te maken dat maar doorgezet moet worden ten koste van belangrijke zaken in Amstelveen!
Dit bericht in de media zie: Amstelveenweb; en hieronder

FullSizeRender (1)

FullSizeRender

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.