Het bestuur van Amstelwijs heeft 400.000 euro extra besteed aan onderhoud van hun basisscholen, dat bleek uit hun jaarrekening 2008. Dit is goed nieuws, eerder bleek dat Amstelwijs veel geld op de bank had staan maar dat de staat van onderhoud zoals bij de school De Wending onder de maat was. De kinderen en docenten van De Wending zijn dit schooljaar ondergebracht in een goed gebouw in Westwijk.
Donderdag gaat de gemeenteraad met de schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland praten. Wat mij betreft is dit het begin van een nieuwe relatie tussen de schoolbesturen en gemeente.

Een relatie waar we elkaar kunnen aanspreken op verantwoordelijkheden zonder dat dit tot conflicten leidt. En wat die reserves betreft: uiteraard moeten besturen een goede reserve hebben die gekoppeld is aan de risico’s die scholen lopen. Het overige geld moet terecht komen bij de scholen voor onze kinderen en leerkrachten.

Zie hieronder: Amstelveenblog.nl:FullSizeRender (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.