De gemeente gaat een e-mailadres openen voor ouders die klachten hebben over het leerlingenvervoer. Dit is één van de uitkomsten van een informatieavond van de gemeente voor ouders. Tot nu konden de ouders alleen bij de vervoerder, taxibedrijf Klomp, terecht. Een rare situatie want zo controleert de ‘slager zijn eigen vlees’ terwijl de gemeente geen zicht heeft op de uitvoering van het leerlingenvervoer.
Vorige week woensdag was ik op het raadhuis. Daar begon net een informatieavond voor ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer en ik besloot om even te gaan kijken.

Het leerlingenvervoer is vooral voor kinderen met een handicap die met een busje naar school moeten omdat ze speciaal onderwijs nodig hebben. Al snel werd duidelijk dat veel ouders, er waren er circa 50, diep teleurgesteld zijn in de dienstverlening van het vervoersbedrijf.

Zo worden kinderen te vaak te laat opgehaald, het bedrijf is slecht bereikbaar en klachten worden onvoldoende serieus genomen. Dit geeft schrijnende situaties bij de vaak kwetsbare kinderen die te laat op school komen of lang moeten wachten.

Ook waren er ouders die zeer tevreden waren met hun chauffeur maar zich zorgen maken. De reden; beloften aan chauffeurs dat ze nieuw materiaal krijgen worden niet nagekomen en de kans groot is dat ze daarom ergens gaan werken.

Mooie beloftes:
Een ambtenaar legde uit waarom dit bedrijf was ingehuurd. De offerte van het bedrijf was de beste volgens de gemeente. Ik kreeg de indruk dat het bedrijf vooral goed is in het schrijven van mooie offertes maar daar hebben de kinderen in de praktijk niets aan. Voor de gemeente is nu van belang dat we controle houden op de uitvoering en de mooie beloftes in het contract.

Aanstaande woensdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad zal ik de wethouder vragen om alles op alles te zetten zodat de beloftes van het bedrijf aan de gemeente nagekomen worden. Ook zou het goed zijn als de gemeenteraad regelmatig op de hoogte gehouden wordt of de kinderen krijgen waar we het bedrijf voor betalen: goed vervoer voor deze kwetsbare groep!

Zie ook: AmstelveenBlogFullSizeRender (2)

Een reactie op “Meldpunt klachten leerlingenvervoer

  1. Prima initiatief ! Ben erg benieuwd of uiteindelijk de ambtenaar niet goedkoper heeft ingekocht, dat dit niet de werkelijke reden van de gunning is. Jarenlange ervaring rijker in de EU – aanbestedingen in het personenvervoer weten wij inmiddels dat papier geduldig is en de ambtenaar geen zin of tijd of beide heeft om datgene wat aangeboden is in de offerte ook vanaf de start te controleren en lopende de overeenkomst. Dat is dan ook direct de grootste frustratie van collega-bedrijven die vaak al jaren lang het vervoer uitstekend hebben gedaan. En opeens komt er een nieuw bedrijf die het weliswaar goedkoper kan maar beter ? Ja, gemeente, dan moet je ook een grote kerel zijn en de vervoerder aanspreken en zo nodig buitenspel zetten. Want je zult het maar verloren hebben en later zien dat je concurrent het veel slechter doet….. Ga zo door !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.