Update 11-12-2009 onderaan de tekst
Donderdagavond 3 december ging ik na mijn werk Amsterdam in om cadeaus te kopen voor Sinterklaas. Goed geslaagd in de Bijenkorf zit ik rond half 10 in metro 51 naar huis in Amstelveen. Alles gaat voorspoedig, een Parool om te lezen en op de koptelefoon mijn favoriete band The Rolling Stones. Rond de halte VU ontstaat er een stevig kabaal voorin de coupé. Een oudere man komt naar achteren lopen en even later een meisje van een jaar of zestien. 

Agressief
Het meisje wordt direct gevolgd door drie andere meisjes van dezelfde leeftijd. Meteen is het met de rust gedaan. ‘Huil je, waarom huil je’, schreeuwt één van het drietal. Vervolgens is de oudere man aan de beurt, hij krijgt wat naar zijn hoofd gegooid en wordt uitgescholden. Het is zo’n moment in de metro dat je denkt, oh nee. Af en toe is er wat baldadigheid maar soms wordt de sfeer agressief.

Vaak duikt iedereen dan achter zijn krant of stapt uit en neemt de volgende metro omdat je ook nooit precies weet wat er aan de hand is. Nu is daar geen sprake van en ik vraag de meisjes om op te houden. In plaats daarvan loopt één van hen naar de oudere man en maakt een slaande beweging.

Schijt aan dit land
De man springt op en probeert haar van zich af te houden. De dikste van stel begint te schreeuwen dat ze Marokkanen zijn en ‘schijt hebben aan dit land’. Vervolgens komt een ander meisje dat achter me zit naar hen toe en vraagt om te houden.

‘Waar slaat dit op, ik ben ook Marokkaanse maar wat jullie doen kan niet’, zegt ze tegen het trio. Alle agressie is nu op haar gericht en ik vraag het trio om te gaan zitten en normaal te toen. Meteen staat één van hen voor mijn neus en begint te duwen, ik spring op en sta in oogwenk te vechten met 2 van hen.

‘Nu eruit’, schreeuw ik en de deuren gaan open, klodders spuug vliegen door de lucht, een jongen voor in de coupe komt aangevlogen om te helpen. De deuren van de metro gaan dicht en het trio trapt nog tegen de metro.

Slechter voor me afgelopen
Onvoorstelbaar, ik kan er niet bij dat ik nog eens sta te matten in de metro met drie meisjes. De oudere man geeft me een knikje om te bedanken. Met het meisje dat ingreep praat ik na tot we bij onze eindbestemming komen over de onvoorstelbare agressie en dat redelijke woorden niet helpen. Als het drie jongens waren geweest dan was het waarschijnlijk slechter voor me afgelopen.

Samen opstaan
Hoe het ook is, toezicht en camera’s zijn allemaal prachtig. Maar alleen als we in Amstelveen samen opstaan en agressief gedrag tegen mensen niet pikken dan hoeven we ons niet te verschuilen achter een krant.

UPDATE: Vanochtend (11-2-2009) samen met Fred, de ‘oudere’ man die ook lastig gevallen werd aangifte gedaan bij de politie tegen de spugende meisjes. Hij nam van de week contact met me op en reageerde op dit blog (8-12-09 om 1:07). We hebben toen afgesproken om samen aangifte te doen. Ik hoop dat ze binnenkort aangehouden kunnen worden op basis van de camerabeelden die op de stations hangen.

Zie ook een item van AT5 (Klik HIER); en hieronder artikelen van AT5, Elsevier, AD en Amstelveenblog.nl over dit onderwerp.

2009-7-12; AT5; Herbert Raat over agressieve Marokkaanse meiden in lijn 51
2009-7-12 Artikel Elsevier over gevecht in lijn 51 Herbert Raat
2009-7-12 Artikel AD over gevecht in lijn 51 Herbert Raat
2009-14-12 Artikel Amstelveenblog.nl over gevecht in lijn 51 Herbert Raat

173 reacties op ‘Lijn 51 naar Amstelveen: Verschuilen achter de krant?

 1. Ten eerste, hulde voor het politiekneutrale en genuanceerde stukje van de heer Raat. Ik kan de feiten natuurlijk niet checken (ik was er niet bij), maar ooit was het normaal om mensen gewoon te geloven als ze iets opschreven. Als de situatie zich heeft voorgedaan als hij was, dan heeft de heer Raat goed gehandeld. Hij trad op tegen drie vervelende jongedames die duidelijk een probleem hebben met hun positie in de maatschappij. Als ze daarmee anderen lastig vallen en beledigen, kan het helpen ze op hun vingers te tikken.

  Verders verbaas ik me toch weer over het feit dat hier amper iemand gewoon nuchter kan reageren op de feiten en linksom of rechtsom moord en brand begint te schreeuwen. Wat een felheid, verongelijktheid en achterdocht. Waarom toch? Het is simpelweg treurig om te zien hoe een genuanceerd stuk dat overduidelijk gekleurd is overgenomen door De Telegraaf, tot zoveel ongenuanceerd gebral kan leiden.

 2. @mark uit Tilburg

  Rascistisch en discriminerend zijn de meest verkrachte termen tegenwoordig, véélvuldig én onterecht gebezigd door die ‘medeburgers’ zoals jij ze noemt.

  Bekrompen en norse houding? Noem je dxe0t zo?
  Ik noem dat verzet tegen een veroveraar (tegengestelde van bekrompen: wat verder kijken dan je neus lang is en de potentiële gevaren op termijn onder ogen durven zien evenals de bedoelingen achter al die eisen en voorkeursbehandelingen die de moslims trachten af te dwingen) en behoud voor eigenheid, behoud voor normen en waarden, iets wat totaal onbekend is voor zulk tuig wegens gebrek aan opvoeding.
  Die hier verkiezen te komen leven/profiteren, gesteund door een eerdere resolutie van Straatsburg, waarin de EEG-verraders europa verkocht hebben aan de opec voor olie; en dat gepamper wordt nog steeds in stand gehouden door de naxefeve linkse kl**tzakken die (nog) aan de macht zijn en het eigen volk discrimineren.

  moslims zouden beter, voor ze om respect ‘eisen’ zélf eens de hand in eigen boezem moeten steken en eens kijken waarom dat zo geroemde respect achterwege blijft.

  Zou dat misschien kunnen te maken hebben dat zij alleenrecht menen te hebben op respect omdat zij de medemens, élke medemens die hun idiote geloof niet aanhangt, verwerpen en niet als lid van de soort “MENSHEID” beschouwen?
  Die deze minachting voor ongelovigen volop en agressief uiten in het openbaar leven en vooral in het vervoer door hun wangedrag en imbeciel, beledigend woordgebruik?
  Vooral de termen h**r, k*nker, dhimmi, varken, hond etc…dat zegt tevens voldoende over hun intellectuele capaciteiten en het ‘menselijke’ niveau..

  Heb jij misschien respect voor een reli-fanaat die jou niet als mens accepteert?
  Ik niet en met mij vele anderen én terécht!!!

 3. Laffe hond. Vechten met meisjes van 16 jaar ? Als ik je tegenkom schop ik je ballen blauw. Gebrek aan je opvoeding zeker om een opvoedkundig gesprek aan te gaan met de meisjes. Allah niet accepteren dat jij meisjes slaat!

 4. Lees in je blog dat je ook hebt gewerkt voor Rob Oudkerk. De vieze perverseling die heroinehoertjes neukte op de tippelzone aan de Theemsweg. Dus je hebt met besmette klauwen die 3 meisjes geslagen goorlap. Dat zal Allah jou niet in dank afnemen.

 5. Het is in Rotterdam ook de spuigaten aan het uitlopen. In Rotterdam heeft Leefbaar Rotterdam ook gepleit voor OV verbod van tuig. Camiel Eurlings geeft daar een na een paar jaar vertraging zijn fiat aan.

 6. Zo meneer neemt eens het OV en maakt daar wat mee tsjonge tsjonge zeg. Ik woon in de Baarsjes en heb dit soort gebeurtenissen met Nieuwe Nederlanders al vele malen meegemaakt. En maar 2 of 3 X met echte Nederlanders, dronken zwervers waren dat. Ik neem dagelijks enkele malen het OV (lijn 7, 12, 17) en het is schering en inslag met maf gedrag van Marokkaanse etterbakken, tenminste ik neem aan dat het Marokkanen zijn, of Libiers/Tunesiers/Egyptenaren. Ik kan namelijk niet aan hun voorhoofd zien of dat ook zo is. Dit soort gedrag hoort er gewoon bij, dus loop niet te zeuren. Ik zie dit gedrag meer en meer en jij (lees de politiek) loopt alleen maar te lullen iipv dit gedrag hard aan te pakken en dat gedrag vind ik veel erger.

 7. Beste meneer van Raat,
  U mag er nog energie in steken. Ik doe dat niet meer. De politiek is blijven hangen in de jaren 60. Toen we dachten dat iedereen ‘goed’ wilde doen. Wat een wrange paradox is het toch. De overheid doet er alles aan om herhaling van onderdrukking te voorkomen. Door het geven van zoveel vertrouwen en vrijheid dat daar misbruik van wordt gemaakt. En wel in zulke mate dat het overgrote deel van de bevolking het liefst zou emigreren. En omdat dit niet gaat, stemmen we straks bijna alemaal PVV. En daarmee bereikt de overheid het omgekeerde van wat zij wil. Ik zei het in 1970 al tegen uw Hans en in de jaren 80 tegen uw Robin. Face to face in Den Haag: word harder anders gaat het fout. Inmiddels is het al zo fout dat het zonder radicale koersverandering niet meer kan goedkomen. Die ruk aan het stuur kan niet meer gegeven worden door de zittende politiek. Iemand anders zal het stuur moeten overnemen. Dat wordt een ingreep die het onrecht aan de massa weer zal stellen boven de brutaliteit van het individu. Ik waardeer uw oproep, actie en aangifte. Maar het is te laat. Het is al vijf óver twaalf. We zitten in het niemandsland naar een nieuw Kabinet. Naar een nieuw Nederland. Iedereen weet het en niemand kan er meer iets aan veranderen. Die onmacht is het gevolg van het nemen van onvoldoende verantwoordelijkheid van de zittende politiek. Vele decennia kun je verbloemen dat de emmer volloopt, volloopt met ergernis en onrecht. En dan loopt hij over. Is het de schuld van de laatste druppel of van de eerste? Ik zag de eerste in de emmer landen. Ik leg daar de schuld. Uw Hans bleef slapen, uw Robin bleef slapen, en de rest zag niet eens de emmer. Genoeg over het verleden want voor ons ligt de toekomst. Schijngevechten tot de verkiezingen. Dan gaat de emmer leeg en kunnen we eindelijk gaan dweilen. Het voelt alsof we gewoon nog even ons eigen huis niet inmogen. Ik wens Fred en u dat u de gebeurtenis in de metro achter u kunt laten. Ik hoop dat de daders gepakt worden. Hen zal het niet helpen, ons wel.
  oud-VVDer

 8. Ik vind het zeer bewonderingswaardig dat u (en tevens een paar medereizigers) voor het slachtoffer opkwamen. Het is tevens zeer treurig dat dit soort taferelen dagelijks voorkomen. Ik ben zelf ook weleens het slachtoffer geweest, terwijl ik gewoon zat(vaak een boek las) en me dus met niemand bemoeide. Waarom ze zo agressief zijn, is me een raadsel. Bovendien moet je respect hebben voor het land waar je woont en voor je medemens. Als ze echt zo’n “schijt” hebben, ga dan terug naar je moederland en zeur niet. Misschien zijn ze dan minder agressief. Overigens ben ik zelf een allochtoon, maar dat geeft me geen reden om onrespectvol om te gaan met mensen.

 9. Goede reactie op een negatieve actie.

  Edwin

  The world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing.
  – Albert Einstein

 10. Je zult dit voorval moeten zoeken in de aard van de Marokkaan. Wat wij hier in Nederland zien, is dat zij als groep opereren. Als enkel individu zonder mobieltje, zul je van hen geen last hebben. Zijn het mensen zoals iedereen. Het ontbreekt vele van hen aan een persoonlijkheid en verantwoordelijkheid. Dat kan ook niet anders, want men heeft dat in het thuisland ‘zo geleerd zo gedaan’. De groep maakt nu een grote verandering door, doordat zij in een nieuw land leven waar meer vrijheden zijn en men niet meer direct gecorrigeerd wordt door de Overheid.
  Moet men leren dat zij als individu alleen moeten leren leven, los van de vertrouwde groep/ massa. Dit is een grote inhaalslag die geleverd moet worden, gaat ten koste van de gewillige Nederlander.

 11. Jij denkt nu de burgemeester van Amsterdam Amstelland te zijn nu je 3 meisjes van 16 een pak slaag hebt durven geven. Nou, daar kom je nog wel achter vetnek.

 12. Het heeft niets te maken met nationaliteit (Marokkanen hebben geen andere genen of iets dergelijks). De voornaamste oorzaak is dat wij onze jeuhd niet meer corrigeren. Als ik vroeger kattekwaad uithaalde en ik kreeg soms een pak rammel van een buurman (en keek ik wel 3 x uit voor ik het thuis zou vertellen anders kreeg ik er nog één overheen) Ik kan mij geen keer herinneren dat zo’n pak rammel onterecht was en ik ben er zeker niet slechter van geworden. Nu corrigeren wij onze jeugd nauwelijks meer. Bang voor een grote bek. Gedrag als dit kan gewoon moet gewoon niet getolereerd worden. Eerst verbaal proberen daarna bij kop en kont pakken en gewoon de metro uitdonderen. Ik doe mee. Maar het rare is reis dagelijks met het openbaar vervoer(in adam en omgeving) maar behalve luidruchtigheid constateer ik dit soort misstanden niet. Maar als we het wel zien in ingrijpen de enige remedie. Een oud spreekwoord luidt: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 13. Tja…’mensen’ zoals die Isolde moet je maar laten praten want die is gewoon gefrustreerd. Waarschijnlijk een Marokkaanse vriend of man…

  Ik vind het een goede actie, aanpakken die handel! Ze hebben inderdaad schijt aan dit land, dat zag je toch van de week ook met dat achterlijke zwembad verhaal over die burkini’s? Nee….er zijn grenzen aan de tolerantie van dit land!!!!

 14. Dat er een marokkaans meisje voor de oude man opkwam, dat wordt nergens anders vermeld.
  Wat dhr Raat en het meisje hebben gedaan was goed.
  Jammer dat alle andere mensen gewoon toekijken.
  Als zij zelf in zo een situatie zouden komen, hadden ze ook graag hulp gewild.
  Marokkanen of niet, deze meiden zijn gewoon triest.
  En door hun gedrag en door wat ze hebben gezegd, zetten ze de marokkanen nog beter in het kwade daglicht.
  Helaas..

 15. In in dit apenland Belziek,
  is het al niet veel beter,
  in Antwerpen heeft dat rucht al eens iemand doodgestampt omdat hij hun aanmaande om kalmer te zijn op de bus.

  Geen van de drie daders heeft in de gevangenis gezeten,wegens plaatsgebrek.

  Europa is stilaan zoals Duitsland in ’40 binnenviel terug overgenomen maar dan zonder oorlog door dat achterlijk geloof islam.
  En de meeste zijn er nog altijd blind voor.

 16. J’ai deux enfants neerlandais d’origine marocaine tous ne’s en hollande. Leur langue maternelle est le neerlandais.

  J’ai suivi le debat de l’integration en hollande depuis maintenant 10 ans et je suis arrive’ aux conclusions suivantes:

  1- Certaine classe politique neerlandaise ne veut en aucun cas l’integration des citoyens neerlandais d’origine marocaine dans la societe’ neerlandaise. Ces citoyens neerlandais d’origine marocaine sont souvent expose’s a la haine, le racisme et l’exclusion ce qui entraine inevitablement la radicalisation de cette jeunesse neerlandaise d’origine marocaine.

  2- Le parti VVD et je le dis clairement a une responsabilite’ enorme dans la destruction massive, psychologiquement et moralement de ces jeunes neerlandais d’origine marocaine. Les plus grands tenors de la haine et de la xenophobie en hollande sont issus de l’ecole de ce parti VVD.

  Le VVD pour se maquiller son vrai visage recrute des mercenaires hypocrites d’orgine etrangeres pour mater et humilier surtout les citoyens neerlandais d’origine marocaine.

  La culture marocaine est une grande culture de tolerance et du respect de la difference.

  Aujourdhui le courant le plus puissant du monde du judaisme a une vitrine marocaine. Oui la tradition juive fait une partie integrante de la culture marocaine a cote’ de la tradition musulmane.

  La maladresse et l’ignorance de la classe politique neerlandaise et surtout du VVD se resulte dans leur vision pour l’integration.

  La majorite ecrasente des musulmans neerlandais sont d’origine marocaine et turque, cela veut dire que l’islam neerlandais a une vitrine marocaine (dieu merci). Parceque l’islam marocain est le plus modere’ et le plus ouvert de tout le monde musulman ( la preuve: la parfaite coexistence entre juifs et musulmans sur la terre marocaine depuis 14 siecles). Et voila lorsque les ploiticiens du VVD veulent attaquer les jeunes neerlandais d’origine marocaine, ils donnent des exemples venues d’afghanistan, d’iran ou de somalie.

  L’islam marocain n’a rien avoir avec l’islam iranien, d’ailleurs le royaume du maroc a rompu ses relations diplomatique avec l’iran a cause de cela: LE MAROC ne veut as voire un islam iranien sur la terre marocain. Dans la theologie musulmane marocaine les iraniens ne sont pas des musulmans.

  Et ce qui surprenant chez les medias neerlandais et la classe politiques neerlandaise est lorsque ils veulent traiter un probleme des musulmans neerlandais, ils vont chercher des experts venus de somalie ou d’iran!!!Ca je le classe comme une stupidite’ d’excellence. Il est tres intelligent de demander des conseils a ce sujet des gens qui connaissent l’islam marocain, par exemple des experts marocains ou meme francais qui connaissent le mieux le maroc et la tradition marocaine: Mais pas des somaliens ou des iraniens!!

  Peu importe!!Mais Il est injuste Monsieur Herbert Raat de se faire une place sur la terre et sous le soleil du monde politique sur le dos des jeunes filles neerlandaise d’origine marocaine et de plus mineurs.

  D’abord je vous prie de soigner votre discours politique lorsque vous parlez des jeunes qui creent des problemes a Amsterdam ou ailleurs faut parler des jeunes NEERLANDAIS et pas de jeunes marocains.

  Au Maroc les jeunes n’attaquent pas les vieux. Dans la culture marocaine les vieux sont les plus respecte’s dans la societe’. Jamais entendu parler au MAROC que des jeunes filles se sont attaque’s a un vieux ou a quelqu’un d’autre. Votre cas est le premier du genre pour moi.

  Mais ce n’est pas une surprise, beaucoup de politiciens neerlandais ont seme’ la haine dans la societe’ neerlandaise.

  Aujourdhui la stigmatisation , les insultes, le racisme sont devenus une monaie courante une sorte de liberte’ d’expression en hollande.

  Je suis issu de l’ecole de Voltaire et de Jean Jacques Rousseau et je sais bien la signification de la liberte’ d’expression. Je refuse categoriquement a certaine classe politique neerlandaise de tendance extremiste et xenophobe de parler au nom des valeurs de Voltaire. Parceque cette classe plutot s’inspirent des valeurs du royaume de la ,, Nacht und Nebel,,.

  Monsieur je vous demande de respecter la difference qui vous separe de l’autre, je vous demande et a travers vous je demande a votre parti de cesser ses croisades de haine a l’encontre des jeunes neerlandais d’origine marocaine. Ces jeunes sont totalement et psychiquement detruit par vos soit disant plans d’integration.

  Non Le VVD ne peut en aucun dans sa ligne actuelle d’aider a une integration de ces jeunes dans la societe’ neerlandaise.

  Ces enfants terribles d’amsterdam d’origine marocaine ont besoin d’apprendre d’abord L’AMOUR DE LA HOLLANDE pour s’integrer et ce genre de chose ils peuvent pas l’apprendre de Mr Wilders ou de votre parti le VVD.

  Moi j’ai rien contre votre parti ni contre votre personne, mais je ne souhaite pas que vous utilisez en permanent l’anti-marocainisme et l’islamophobie comme fond de commerce et cheval de bataille pour arriver a vos buts politiques.

  C’est pas juste du tout et c’est pas bon pour la paix social de ce merveilleux pays qui est la hollande.

  Je vous raconte une petite histoire Monsieur Herbert Raat:

  L’ete’ dernier j’ai visite’ le village de mon grand pere au sud marocain avec mes deux petits enfants neerlandais et ma femme.

  Sur place on a eu la chance pour la premiere fois de rencontrer des familles israeliennes juives d’origine marocaine venues d’israel pour visiter le village de leur ancetres et passer leur vacances.Mon enfant de 9 ans a bien jouer et regaler avec les enfants juifs venus d’israel, y a rien d’exceptionnel dans tout ca!!

  A la fin de mes vacances on a pris l’avion pour la hollande et mon enfant m a supris dans l’avion en me posant cette question:

  ,, Papa pourquoi les juifs en hollande detestent les marocains et les juifs du maroc nous aiment beaucoup?,,

  C’etait vraiment un choque pour moi..

  ,,Mais mon enfant qui t as dit que le juifs de hollande haissent les marocains?,,

  ,, Mais papa le blonde neerlandais qui foute la merde et la haine contre les marocains porte bien la kippa comme les juifs de notre village?,,

  ,, Mais non mon enfant, lui il n’est pas juif, lui il veut seulement detruire nos jeunes en hollande en creant chez eux la radicalisation et l’anti-semitisme,,

  ,,Mais papa c’est quoi la radicalisation et l’anti-semitisme,,

  ,, Arretes maintenant mon fils de parler de ca, t’es encore petit de comprendre tout ca,,

  Monsieur et votre partie je vous prie de mon coeur de laisser nos enfants tranquille vivre en paix dans ce pays la hollande leur pays.

  Je veux pas qu’on ruine mes enfants en les poussant dans les bras des extremistes, de la radicalisation et de l’antisemetisme.

  Nous sommes des citoyens neerlandais, nous aimons la hollande, nous respectons les lois en vigueurs dans ce pays, mais je veux pas qu’on s attaque a nos traditions qui sont strictement prive’ et a notre ,, moroccan way of life,,.

  Pour vous donner un exemple, ceux qui meurent pour la defense de l’etat hebreu sont des juifs d’origine marocaine. 50 ans apres leur immigration en israel, le 1 million d’israeliens d’origine marocaine sont encore et toujours ULTRA-ATTACHE’s a la tradition marocaine: ils mangent a la marocaine, ils parlent le marocain a la maison, ils pensent a la marocaine et ils chantent a la marocaine.

  Mes respects et mes salutations les plus sinceres

  Mohamed

 17. Alle lof menneer Van Raat.
  Het is dat het um deze x om “marokaanse tienermeisjes”ging die vast en zkkr in nederland geboren zijn.Daarvoor gewoon Nederlandse staatsburger zijn.Nix Wij zijn Marokaanse.Zodra ze in marokko zijn worden ze als toerist aangekeken en aangesproken.(en dat zit ze vast en zkkr dwars.identiteitcrissis)
  Nu lees ik reacties van sommige Bergbewoners die naar de lagelanden zijn gekomen>>zoals:hoe druf je minderjarige meisjes aan te vallen!!HOE DURVEN HUN EEN 50+ OUDE MAN TE SLAAN EN SCHOPPEN!!vergeet niet ze waren met z’n drieën!!Het is dat we in Nederland wonen.Mocht dit in Marokko zijn voorgevallen durf ik te wedden dat die meiden alle drie dagenlang niet op hun rechterbil zouden kunnen zitten!!De ouders hebben simpelweg gefaald in de opvoeding en nix anders.(mocht die menneer zelf oneerbiedig zijn geweest tegen de meiden dan nog steeds bestaan er andere manieren om het op te lossen)Wat die ene meid betreft die chanterde :”wij zijn marokaans,wij hebben schijt aan dit land!heb ik nix anders te zeggen dan:”Jij achterlijk uiteinde van een kameel!!!wat doe je hier dan?scheer je weg terug naar waar je zegt zogenaamd vandaan te komen.(je bent vast in Damsco-city geboren maa claimt uit Afrika te komen)Ik ben benieuwd na hoeveel dagen je weer op nederlandse bodem staat!!de dingen die je hier flikt,never nooit niet dat je die flikt in een Islamitisch land en al helemaal niet in eentje waar cultuureel de vrouw als minderwaardig wordt gezien(begrijp dit niet verkeerd:niet alle islamitische landen hanteren deze criteria.in de islaam is de vrouw gelijk aan de man.Zelfs berbers zouden zich schamen voor dit gedrag)

 18. BESTE MENSEN,

  IK BEN EEN MAROKKAANSE JONGEN DIE STREEFT NAAR RECHTVAARDIGHEID ZONDER PARTIJ TE KIEZEN. IK BEN ERVAN OP DE HOOGTE WAT ER IN DE MAATSCHAPPIJ AFSPEELT, IN TEGENSTELLING TOT VELE MENSEN DIE HIER REAGEREN VAN ACHTER HUN PC OF KRANT. ZIJ HEBBEN VAAK EEN VERTEKEND BEELD VAN DE WERKELIJKHEID. DE MEDIA BLAAST DE ZAKEN OOK OP, EN BLIJFT VOORTDUREND GEWELD TOESCHRIJVEN AAN MAROKKANEN EN DE ISLAM. ALSOF ER GEEN CRIMINALITEIT WORDT GEPLEEGD DOOR AUTOCHTONE NEDERLANDERS. KIJK NAAR DE WEKELIJKSE RELLEN DOOR ONBESCHOFTE VOETBAL SUPPORTERS EN FRAUDE DIE JUIST IN GROTE MATE DOOR AUTOCHTONE NEDERLANDERS WORDT GEPLEEGD, MAAR DAAR WORDT GEEN TIJD AAN BESTEED, EN WORDT ALS ONBELANGRIJK NIEUWS IN DE DOOFPOT GEGOOID. CRIMINALITEIT IS NIET ETNISCH BEPAALD. DE NATUUR VAN DE MENS IS HETZELFDE, OVERAL WAAR U NAAR TOE GAAT KOMT CRIMINALITEIT VOOR. OF U BLANK OF ZWART BENT, EN OF U VAN HET OOSTEN OF HET WESTEN KOMT CRIMINALITEIT KOMT OVERAL VOOR EN IS EEN GEBREK AAN UNIVERSELE MORELE NORMEN EN WAARDEN. MAROKKANEN KUNNEN WELLICHT OVERVERTEGENWOORDIGD ZIJN IN DE JEUGDCRIMINALITEIT IN NEDERLAND EN AUTOCHTONE NEDERLANDERS IN FRAUDE ZAKEN. DIT ALLES HEEFT TE MAKEN MET ALLERLEI FACTOREN. MAAR IN WEZEN IS CRIMINALITEIT ZEKER NIET ETNISCH BEPAALD. EN IK KAN DIT FEIT KEIHARD BEWIJZEN MET ONWEERLEGBARE ARGUMENTEN. EN DAAR BEN IK TROTS OP. IK BEN EEN MAROKKAANSE JONGEN EN HEB HEEL MIJN LEVEN LANG MIJN UITERSTE BEST GEDAAN OM BEHULPZAAM TE ZIJN, TE BLIJVEN COMMUNICEREN, WERKEN EN STUDEREN EN MIJN LIEFDE OOK VOOR NEDERLAND TE TONEN WAAR IK OOK BEN. MAAR DAT WIL NIET ZEGGEN DAT IK MIJN LAND EN MIJN GELOOF MOET VERGETEN. MIJ OF ANDERE MAROKKANEN OPLEGGEN DAT INTEGRATIE ZONDER BEHOUDT VAN GELOOF EN CULTUUR IS, IS GELIJK AAN DISCRIMINATIE EN MIJN RELIGIEUZE VRIJHEID ONDERMIJNEN. LATEN WIJ ELKAAR RESPECTEREN EN SAMENWERKEN AAN EEN BETER TOEKOMST MENSEN! HET PROBLEEM VAN NEDERLAND IS NIET DE IMMIGRATIE MAAR DE HAAT TEGENOVER ELKAAR EN HET GEBREK AAN VERDRAAGZAAMHEID!

  MET VRIENDELIJKE GROETEN,
  YOUSSEF
  STUDENT RECHTSGELEERDHEID

 19. Marthen luther king heeft ooit gezegd: ”Het is tijd dat wij samen moeten leren leven, of samen sterven als idioten.”

  Dames en heren, ik herhaal en gelieve mijn woorden onbevooroordeeld te overpeinzen, het probleem van Nederland is niet de immigratie maar de haat tegenover elkaar en het gebrek aan verdraagzaamheid!

  Vrede kan alleen bewerkstelligt worden door rechtvaardigheid en een terugkeer naar universele, morele normen en waarden die gemeenschappelijk zijn in elke religie.

  Met vriendelijke groeten,
  Youssef
  student rechtsgeleerdheid

 20. Het is ook betreurenswaardig en diep kwetsend dat de redactie van de Telegraaf, een landelijke krant, willen en wetens verzuimd hebben te melden dat er in eerste instantie een Marokkaans meisje opstond en opkwam voor die oudere man en tegen die meiden zei dat het niet kon wat ze deden. Dit is een grote teleurstelling en onrecht, ik hoop dat de Telegraaf in het vervolg dergelijke uiterst opruiende en haat stimulerende zaken nalaat.

  Met vriendelijke groeten,
  Youssef
  Student Rechtsgeleerdheid

 21. Eerst wordt er gezegd dat het marokkaanse meiden zijn en dan wordt opeens de islam erbij geroepen en zo wordt het verhaal steeds langer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.