Update 11-12-2009 onderaan de tekst
Donderdagavond 3 december ging ik na mijn werk Amsterdam in om cadeaus te kopen voor Sinterklaas. Goed geslaagd in de Bijenkorf zit ik rond half 10 in metro 51 naar huis in Amstelveen. Alles gaat voorspoedig, een Parool om te lezen en op de koptelefoon mijn favoriete band The Rolling Stones. Rond de halte VU ontstaat er een stevig kabaal voorin de coupé. Een oudere man komt naar achteren lopen en even later een meisje van een jaar of zestien. 

Agressief
Het meisje wordt direct gevolgd door drie andere meisjes van dezelfde leeftijd. Meteen is het met de rust gedaan. ‘Huil je, waarom huil je’, schreeuwt één van het drietal. Vervolgens is de oudere man aan de beurt, hij krijgt wat naar zijn hoofd gegooid en wordt uitgescholden. Het is zo’n moment in de metro dat je denkt, oh nee. Af en toe is er wat baldadigheid maar soms wordt de sfeer agressief.

Vaak duikt iedereen dan achter zijn krant of stapt uit en neemt de volgende metro omdat je ook nooit precies weet wat er aan de hand is. Nu is daar geen sprake van en ik vraag de meisjes om op te houden. In plaats daarvan loopt één van hen naar de oudere man en maakt een slaande beweging.

Schijt aan dit land
De man springt op en probeert haar van zich af te houden. De dikste van stel begint te schreeuwen dat ze Marokkanen zijn en ‘schijt hebben aan dit land’. Vervolgens komt een ander meisje dat achter me zit naar hen toe en vraagt om te houden.

‘Waar slaat dit op, ik ben ook Marokkaanse maar wat jullie doen kan niet’, zegt ze tegen het trio. Alle agressie is nu op haar gericht en ik vraag het trio om te gaan zitten en normaal te toen. Meteen staat één van hen voor mijn neus en begint te duwen, ik spring op en sta in oogwenk te vechten met 2 van hen.

‘Nu eruit’, schreeuw ik en de deuren gaan open, klodders spuug vliegen door de lucht, een jongen voor in de coupe komt aangevlogen om te helpen. De deuren van de metro gaan dicht en het trio trapt nog tegen de metro.

Slechter voor me afgelopen
Onvoorstelbaar, ik kan er niet bij dat ik nog eens sta te matten in de metro met drie meisjes. De oudere man geeft me een knikje om te bedanken. Met het meisje dat ingreep praat ik na tot we bij onze eindbestemming komen over de onvoorstelbare agressie en dat redelijke woorden niet helpen. Als het drie jongens waren geweest dan was het waarschijnlijk slechter voor me afgelopen.

Samen opstaan
Hoe het ook is, toezicht en camera’s zijn allemaal prachtig. Maar alleen als we in Amstelveen samen opstaan en agressief gedrag tegen mensen niet pikken dan hoeven we ons niet te verschuilen achter een krant.

UPDATE: Vanochtend (11-2-2009) samen met Fred, de ‘oudere’ man die ook lastig gevallen werd aangifte gedaan bij de politie tegen de spugende meisjes. Hij nam van de week contact met me op en reageerde op dit blog (8-12-09 om 1:07). We hebben toen afgesproken om samen aangifte te doen. Ik hoop dat ze binnenkort aangehouden kunnen worden op basis van de camerabeelden die op de stations hangen.

Zie ook een item van AT5 (Klik HIER); en hieronder artikelen van AT5, Elsevier, AD en Amstelveenblog.nl over dit onderwerp.

2009-7-12; AT5; Herbert Raat over agressieve Marokkaanse meiden in lijn 51
2009-7-12 Artikel Elsevier over gevecht in lijn 51 Herbert Raat
2009-7-12 Artikel AD over gevecht in lijn 51 Herbert Raat
2009-14-12 Artikel Amstelveenblog.nl over gevecht in lijn 51 Herbert Raat

173 reacties op ‘Lijn 51 naar Amstelveen: Verschuilen achter de krant?

  1. @ ene Tom

    Dat heet nou eenmaal bewijs, ik kan ook een weblog beginnen en zeggen dat ik aangevallen ben door iemand in de tram of metro. Maar ik zou dan wel met bewijs aan moeten komen. Ik zeg niet dat dit niet gebeurt, ik zit ook regelmatig in het OV. Maar ik wilde alleen zeggen dat meneer, zeker in zijn functie aangifte had moeten doen. Elke metro heeft tegenwoordig camera’s. Dus het argument,ze zijn al lang weg, gaat in deze niet op. Want dan start de politie op basis van beelden een onderzoek en komen de meisje eventueel op opsporingverzocht. Het lijkt me dat er genoeg bewijs is voor meneer om aangifte te doen. Namelijk de vele getuigen. Daar kan de politie verder op bouwen als het voorval zich heeft voorgedaan. Geweld tegen politici is een ernstig delict.

  2. Wat nodig is, is dat dit soort tuig in bedwang wordt gehouden totdat de politie gearriveert. Volgende keer raad ik u aan dat ook te doen, dan kunt u als gemeenteraadslid ervaren hoe het is om een aanklacht wegens vrijheidsberoving aan uw broek te krijgen en langer op het bureau te verblijven dan het tuig zelf

  3. kan best waar gebeurd zijn, al liegen politici clichematig graag. een vriendin en ik hebben weleens gewoon in een winkelstraat precies hetzelfde meegemaakt – inclusief een marrokaanse die er wat van zei. en als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik voor k*thollander ben uitgemaakt…

    en voor de naieve lui die zich afvragen waarom er bij moet staan dat ze marrokaans zijn:
    1. we wonen hier in Nederland, dus het is een opvallend daderkenmerk
    2. er is hier sprake van een maatschappelijk probleem, namelijk de polarisatie allochtoon-autochtoon en het feit dat met name marrokanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. vanuit sociologisch en criminologisch gezichtspunt is dit dus wel degelijk relevante informatie.
    3. vind je het ook erg dat hij vermeld heeft dat ze van het vrouwelijk geslacht zijn? dat is toch net zo goed discriminatie..?

    verder wat betreft de aangifte: mensen die ik ken doen van dat soort incidenten nooit aangifte, heeft toch geen zin, politie doet er niks mee. aangifte is symbolisch bij dit soort zaken.

    dan nog wat betreft DISCRIMINATIE! BLABLA! die opgefokte arrogante manier van doen is de reden dat mensen racistisch worden.

  4. Dit soort dingen komt dagelijks voor. De boosheid erover wordt tot nog toe goed onderdrukt door multiculti-idealisten tot ….

    de bom een keer barst.

    Dan hoop ik niet meer in Nederland te wonen.

  5. Fijn dat er genoeg mensen zijn die zich tegen deze mentaliteit verzetten.
    Snap niet helemaal wat het met links of rechts te maken heeft? Niemand wil toch geweld op straat of in het openbaar vervoer of waar dan ook.

  6. @ Gerard

    Maar waarom zou je dat niet doen? (aangifte)
    Nee heb je, ja kan je krijgen. Als je zelf al geen aangifte doet, werkt het dit soort jongeren alleen maar in de hand. Goed wat meneer heeft gedaan, maar ik had ernaast de politie gebeld en aangifte gedaan.

    @ burger onder vuur

    Dat is pure onzin, want als meneer aangifte doet komt er een onderzoek en gaat men de tapes bekijken. Men komt te weten precies op welke lijn het gebeurd is en op welk tijdstip. Dus ik vind nog steeds dat meneer aangifte moet doen.

  7. @Sjef

    Aangifte doen is in bepaalde situaties zeker een must. Het feit dat de heer Raat geen aangifte heeft gedaan wil niet zeggen dat het voorval minder waar wordt.
    Ken de wet. Meneer Raat ziet een slaande beweging, maar zegt nergens dat de andere partij geraakt is; in Nederland is een poging mishandeling niet strafbaar. Daarnaast zijn de meiden misschien agressief en is het een bedreigende situatie, ook dit wil niet zeggen dat je daar aangifte van kan doen. In Nederland is het namelijk pas een vervolgbare strafrechtelijke bedreiging als dit met de dood is. Schreeuwende dikke vrouwen vallen daar niet onder.. Tevens heeft de heer Raat, overigens terecht, de meiden met kracht uit de metro gezet.

    Ik ben het met menigeen hierboven eens. Een deel van de Marokkaanse gemeenschap is heel erg arrogant, in het paspoort staat wel Nederland, maar Marokko boven alles. Een hoop van die jongens en meiden van marokkaanse afkomst worden zo doordat pappa en mamma weinig tot geen Nederlands praten. Dit vertaald zich in een te grote verantwoordelijkheid voor een veel te jonge groep meiden en jongens. Op een bepaalde manier kan je ze dit niet kwalijk nemen, er is namelijk niemand die ze in het gareel kan houden. De oudere Marokkaanse gemeenschap heeft die jonge lui die zich zo gedragen gewoon niet meer in de hand.

    Ik zeg dit niet om te trollen, ik heb dit soort situaties enkele jaren lang dagelijks meegemaakt..

  8. Dit incident laat prima het contrast zien tussen goede (het meisje dat meehielp) en slechte Marokkanen (de 3 ruziezoekers). Heer Raat, u heeft een prima aanzet gegeven naar de oplossing. Nu moet u doorpakken. Wie schijt heeft aan onze normen en waarden, moet Nederland verlaten. Pleit voor de harde aanpak en steun partijen die dat doen. Het is aanpassen of opkrassen.

  9. Bij onraad deel je drie klappen uit had hier wel heel erg gepast geweest.

    Doelend natuurlijk op de oude reclame voor 112. 🙂

  10. Marokkanen hebben een zeer slecht imago en dat breekt ze op. Wie wil er nog Marokkanen in dienst nemen? Ongelofelijk wat een hoop rot volk daar vandaan komt.
    Land uit met die mensen.

  11. @ Misdefinitie

    Maar in de, laten we maar zeggen rechtse media, wordt het meisje niet genoemd die de anderen tot halt riep, want het past niet in het plaatje. In diezelfde media heb ik wel een blank meisje gezien, die zo dapper was een ruzie te stoppen in amsterdam van het weekend. Hmmmmm……

  12. Aan een aantal reacties te lezen, vind ik het lastig om als een “open minded iemand” niet autochtone Hollanders te gaan haten.

  13. @Pierre, gefeliciteerd je hebt zojuist dat andere Marokkaanse meisje die de oude man te hulp kwam ook het land uit gezet.
    Wat ben jij voor een mens?

  14. Ook ik was laatst getuigen van heftig geweld midden op de markt in A’veen.
    Ben dusdanig gehandicapt dat ik fysiek niet in staat ben de geweldenaar vast te grijpen, wel heb ik geroepen ‘stoppen’ en ben met rolstoel en al achter een kraam gedoken en heb 112 gebeld, Binnen 5 min. 6 agenten.
    NIEMAND had gebeld?
    Wel zaten mensen toe te kijken en te klagen ‘als je de politie nodig hebt, zijn ze er niet’, nee als je niet belt zei ik…

    1 man had de dader ff vast, maar er waren toch meer sterke kerels???

  15. Als zijnde het lijdend voorwerp in dit verhaal (ik ben de oudere man die Herbert beschreef) heb ik behoefte om te zeggen dat ik dus in dezelfde metro 51 zat, werd bekogeld met drop en ander snoepgoed door de betreffende meisjes.
    Omdat ik moe was (ik kwam uit mijn werk), en geen trek had in dit gedoe, ben ik opgestaan en aan de andere kant van de metro verder gaan zitten lezen.
    Daarna gebeurde wat Herbert Raat hier beschreef, en dat was zowel voor hem als voor mij zeer onaangenaam.
    Dat er ook andere meningen hier geventileerd worden getuigd niet van begrip. Alleen Herbert en ik (als de oude man)boden als eerste weerstand, daarnaast nog een enkele andere van de meer dan 50 getuigen die ons niet hielpen.
    Fred

  16. Sjef, volgens jou wordt het goede meisje niet in de rechtse media genoemd. Dit geldt inderdaad voor De Telegraaf maar in Elsevier wordt er wel degelijk verwezen naar haar optreden. Zo zie je maar dat generalisren niet voorbehouden is aan de rechtse media maar dat je het zelf ook doet.

  17. Geachte heer Raat,

    Ongetwijfeld is dit een onprettige ervaring geweest voor de “slachtoffers”, echter uit dit stukje blijkt wel dat u graag mensen in een hokje plaatst. Niet alleen moet u zonodig de afkomst van de meisjes vertellen, maar ook nog even en passant vertellen dat deze meiden blijkbaar gezet waren, aangezien u het over het dikste meisje had (dik, dikker, dikst).
    Ik wil u en de PVV-aanhangers even melden dat ik hier in Den Haag dit gedrag vaker zie, maar dan voornamelijk van allochtone meiden (aangezien we toch in hokjes praten). Deze meiden roepen dan wel niet dat Nederland een K* land is, maar laten door hun manier van doen en schelden duidelijk weten dat ze overal schijt aan hebben.
    Misschien kunt u een keert naar Den Haag komen om daar een leuk stukje over te schrijven?
    Het is wel aan te raden om vooraf een opfriscursus schrijven te volgen, want uw schrijfstijl is allerbelabberdst voor iemand die zijn geld met communicatie verdient.

  18. K*tmarokkanenx85ook in België laten zij regelmatig van zich horen en ook niet op een positieve wijze. En dan vragen ze zich af waarom beschaafde mensen hen aankijken op hun wangedrag?

    Zij zijn er zelf de oorzaak van dat de gemeenschap hen bestempelt als k*tmarokkanen, ik vraag mij werkelijk af of ze echt zo dom zijn dat dxe0t niet doordringt… zij verkiezen geen contact met de autochtone bevolking, zij verkiezen aan de rand van de maatschappij te staan met alle gevolgen vandien (de taal niet willen leren, onderwijs niet serieus nemen, gevolg: geen werk vinden) maar dan wél de verantwoordelijkheid van deze gevolgen afschuiven op iedereen behalve zichzelf!

    Zij minachten de westerse mens en de hele maatschappij en dat uit zich in ‘incidenten’ zoals hierboven beschreven. Hun haat is met de paplepel ingegoten en wordt versterkt door de bexefnvloeding van de politieke ideologie, die onder het mom van religie, hun geest vergiftigt en hen belet om voor zichzelf te denken, eigen beslissingen te nemen, een eigen mening te vormen..
    De kern van het probleem is terug te voeren tot één punt: gelijkheid
    Zolang andersdenkenden/autochtonen niet beschouwd worden als MENS zul je deze situaties blijven hebben in de maatschappij – allochtonen/moslims die zich, vanuit hun cultuur en religie, superieur wanen aan de westerse mens. Het gebrek aan respect is hiervan de uiting en geweld/agressie het gevolg.

    Het pamperbeleid dat in West-Europa jaren is gevoerd (oorzaak: de Resolutie van Straatsburg 1975) breekt nu zuur op en de vraag is maar hoe dit in te dijken.

    Allochtone meiden hebben het nog zwaarder want ook zij worden als minderwaardig gezien, bovendien worden ze verscheurd tussen wat hen wordt opgelegd door de patriarchale dominantie van de mannelijke leden in het gezin en de vrijheid in een democratie. Echter, meelopers rebelleren in stilte en beseffen wel wat ze doen maar durven niet tegen de onderdrukking in te gaan. (dat zijn dan de hoofddoekdraagsters die ook korte truitjes en jeans dragen, stiekum make-up gebruiken, graag van onze vrijheden zouden gebruik willen maken etcx85)
    Bovendien is hen geleerd dat intimidatie werkt, door angst te zaaien, in groep en een grote mond op te zetten – en dxe0xe0r moet iedereen leren alert voor te zijn: niet laten intimideren en in blok reageren, iederéén smijt de krant weg en staat recht, eist respect van zulke etters – maw: samenwerking om in zulke situaties als massa wangedrag aan te klagen en de dader(s) aan te spreken op hun wangedrag, alleen dan staan we sterk genoeg want van de politici moeten we niet veel verwachten aangaande deze problematiek, die spelen liever struisvogel..

    Op een dag zullen zulke meiden zelf gaan nadenken en zich afvragen: zou IK zo behandeld willen worden?

  19. Vaag verhaal. Want die “oude man” had zich denkelijk toch niet zomaar de woede van die meiden op de hals gehaald? Kortom: de Telegraaf vertelt een kwart van het verhaal en de politicus de helft van het verhaal. De rest van het verhaal ligt bij de “oude man”. Is hij bijvoorbaat onschuldig alleen al omdat hij “oud” is? Was hij blank? Turks? Surinaams? Waarom staat dat er niet bij vermeld? Tjonge, wat een haastige posting van een beroepsleugenaar (= politicus).

  20. Hopelijk gaat dit ook nog een paar pvda, sp, d66 en groen links gemeenteraadsleden overkomen. Wellicht dat dit dan hun ogen gaat openen en inzien dat een multiculti samenleving alleen maar ellende brengt.

  21. Verbied de dubbele nationaliteit

    marokkanen horen in marokko. Nederlanders, in nederland.

    Probleem opgelost.

  22. @ Clyde Westwood, AD, Antwoord, Uw foute opa, EVA

    Aan jullie antwoorden te zien kan ik alleen maar concluderen dat jullie haat tov alles wat anders is enorm heftig is. Het feit dat dit verhaal over Marokkanen gaat is voor jullie aanleiding om lekker vanuit achter de pc van alles en nog wat te roepen. Wat mij echt verbaast, zijn de rascistische en discrimenerende woorden die jullie gebruiken in jullie reacties. Waarschijnlijk schaam je je ervoor als iemand jullie rascist noemt maar helaas zijn jullie het wel. Dus jullie zijn geen haar beter dan Jan Maat, Jorg Haider, Le Pen en Geert Wilders!

    Succes met jullie bekrompen en norse houding tov jullie medeburgers. Accepteer gewoon dat er mensen zijn die dingen anders doen dan jullie zelf (of dat nou positief of negatief is). Wat als het jullie eigen kinderen zijn? Neeee, die zijn waarschijnlijk hartstikke braaf….

    En voor Dhr Raat, ga eens langs bij de politie en doe aangifte anders kan niemand weten of dit verhaal uit de duim is gezogen. We weten allemaal dat de VVD op zoek is naar de PVV stemmer. Niks nieuws = politiek!

  23. @ EVA,

    Excuses voor het vermelden van je naam in mijn vorige reactie. Verkeerd gezien !

    Jij hebt tenminste een gefundeerde mening. De rest van de Telegraaf/Geenstijl lezers hier kan daar nog iets van leren !

  24. Verkiezingspamflet: “Gewone man, doet sinterklaasinkopen bij de Bijenkorf, luistert bij voorkeur naar de Rolling Stones, leest ’t Parool, reist met de metro, komt op voor de zwakkeren in de maatschappij, tegen de verloedering, stemt allen op onze beste buur Herbert!”

  25. Heel terecht dat je dit verhaal hier neer zet. Je bent dapper en ik ben trots op je . Mijn stem krijg je!

    Helaas zullen dit soort berichten steeds meer in het nieuws komen. Er worden gewoon geen maatregelen genomen. Harder straffen en inderdaad dreigen met afnemen paspoort.

  26. @ Mark uit Tilburg

    Ja natuurlijk, Eva heeft een gegronde mening, omdat die toevallig dezelfde is als de jouwe.
    Als je werkelijk gaat beweren dat dit verhaal verzonnen is, moet je nodig je links oogkleppen eens afdoen. Van iemand uit nota bene Tilburg had ik toch een meer realistische reactie verwacht. Misschien moet je eens iets meer ‘onder het volk’ komen en de wat vaker het openbaar vervoer nemen? Ik garandeer je dat je je mening binnen de kortste keren wel herziet (mits je je ogen open wil doen natuurlijk).

  27. Beste Herbert,
    Hulde voor jouw moedige optreden. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen.
    Beste reageerders,
    Herbert Raat ken ik niet goed, maar goed genoeg om te weten dat dit een uiterst correcte meneer is, die een dergelijk incident nooit voor politiek gewin zal misbruiken.

  28. Lijkt me niet dat iemand dit verzint..
    Heb een keer ook zoiets gehad.. ik liep naar de trein en een man die op een bankje op hetzelfde perron zat, werd ineens woedend op de mensen waarmee hij was en smeet keihard iets naar voren op de grond, precies waar ik liep en het kwam tegen mn voet aan (gelukkig niet hard maar je schrikt toch) en de conducteur die ook op het perron zat keek ernaar maar deed niks, ook niet toen ik er wat van zei.. t enige wat ik als reactie kreeg van die boze man die wegliep was dat ik m …bek moest houden..
    Ik vind dat meneer Raat en de helpende jongen en meisje goed gehandeld hebben.

  29. Fantastisch dat het ‘discriminatie’ roepen tegenwoordig ook al voorkomt als je een omschrijving van de dader online zet. Merk bij mijn diverse vriendengroep waarbij ik eerder rijke discussies kon voeren, tegenwoordig een bijna militante doodzwijg cultuur heerst. Heb je kritiek, dan ben je een Wilders fanaat. Dit soort fanatiek links-fascisme kan je bijna typeren als Gereformeerde Evolutie ontkenners.

  30. Elke dag zit ik in tram 9, Den Haag. Doodziek wordt ik van de aggressieve sfeer. “K@nker” schijnt zoiets te zijn als “goedemiddag”, maar ik kan er niet aan wennen. Meerdere keren ben ik op straat terecht gekomen (al wandelend met mijn hondjes of fietsend) in vecht- en zelfs schietpartijen. Een aantal keren tussen vechtpartijen gesprongen. Iedereen keek, niemand deed iets. Ik mag lijen dat als ik aangevallen wordt, er iemand is die mij helpt! Wat is dit voor wereld? Ik was altijd een ruimdenkend mens, maar inmiddels mag ik mij tot een rascist rekenen. Als je niet in een land wil zijn, ga lekker ergens anders heen! Voorouders zijn hier gekomen om een betere toekomst aan hun kinderen en kleinkinderen te bieden (noem het het vuile werk, ik noem het werk en geld verdienen, wat blijkbaar niet mogelijk was in het land van herkomst). Ze hebben zich het schompes gewerkt zodat de hunnen meer mogelijkheden hebben. En wat doen die kinderen?! Ze maken er een t**zooi van.
    En ja, Marokkaanse meiden maken een inhaalslag…

  31. @ Anthony

    Beste Anthony,

    Ik ben meer “onder het volk” dan jij waarschijnlijk ook zal zijn. Ik woon in Tilburg West. Een van de meest allochtone wijken van de stad. (zoek maar op). Ik werk in de maatschappelijke opvang en kom bij allerlei gezinnen thuis in allerlei situaties. Je wil niet weten wat ik dagelijks meemaak aan geweld en intimidatie. En geloof me, dit heeft niks met afkomst te maken of wat dan ook. Het gaat om MENSEN.

    Toevallig heeft eva de zelfde mening ja, dat kan toch !

    Tevens ben ik niet links en ook niet rechts!

    Ik zie wel aan jouw reactie dat iedereen die niet de zelfde mening heeft als jij onder de noemer “links” valt. Alles wat niet goed is in dit land is de schuld van links. Yeah right! Als jouw fiets wordt gejat dan is het ook de schuld van links ???

    Tevens heb ik niet gezegd dat ik Dhr Raat niet geloof. Integendeel zelfs, maar hij mag wel aangifte doen voor de formaliteit.

    PS: wat is links en wat is rechts?
    PS

  32. Juist, en dan die campagne op televisie; help uw medemens. Mooi niet dus. Ik stond laatst ook op een station waarbij meisjes uit het niets begonnen te vechten. Zeker 20 mensen eromheen en niemand die ingrijpt. Ben er zelf tussen gesprongen waarbij ik werd geraakt door een behoorlijke zware handtas. Nog steeds niemand die meehielp. Fijn Nederland!

  33. Helaas moeten we constateren dat dit soort gedrag een malaise is die zich onder alle jongeren voortplant. Natuurlijk zijn altijd de allochtone jongeren in het nieuws, zij vormen de meest opvallende groep. Maar zij vormen niet als enige het probleem. Gebrek aan discipline, slechte opvoeding (ouders gaan liever werken), geen dienstplicht :-), geen opvoedkundige taak van de school meer. Dat zijn allemaal oorzaken van de verloedering van de jeugd, en niet alleen van de Marokkaanse jeugd. Het is niet fair om hen overal de schuld van te geven. Goed werk, Herbert, was iedereen maar zo daadkrachtig, dan bereiken we misschien nog iets!!!!!!!

  34. Dappere man, jammer dat er geen politie in de buurt was.
    Er waren wel getuigen.
    Voortaan alles noteren.

    ” De wereld, waarin wij leven, is een gevaarlijke plaats, niet alleen vanwege degenen, die kwaad doen, maar vanwege degenen, die toekijken en niets doen”.
    EINSTEIN

  35. Ik geloof het wel.. Sorry voor jou persoonlijk, maar je ziet er niet echt indrukwekkend uit. En dan durven ze wel, ook meisjes. Als je het postuur had gehad van een gemiddelde “Biker” waren ze direct afgedropen.

    Een paar weken terug een soorgelijke situatie meegemaakt. In de trein hadden een paar hoofddoekjes en een kind problemen met de Trolley van een oudere vrouw. Zonder te vragen werd direct geklaagd en het ding verplaatst. Ik plaats het ding terug, draai mijn rug naar de “nieuwe nederlanders” en vraag vriendlijk of de oude dame nog verder hulp nodig heeft. Waarna het hoofddoekje-volk afdroop.

    PS, als het niet druk is in de trein, nooit je rug naar dat volk toekeren.

  36. Bijna iedereen die regelmatig met het GVB reist heeft wel eens een schermutseling in het OV gezien of zelf aan den lijve ondervonden. Dat Marokkaanse- en Antilliaanse jongeren daar relatief vaak bij betrokken zijn is geen toeval.

    Degenen die dit verhaal als verzonnen afdoen of proberen te ridiculiseren moeten eens in de spiegel kijken.

  37. heb dit zo vaak meegemaakt in amsterdam, den haag, rotterdam….

    die tyfuslui moeten het land uit.

    ik begrijp dat gedrag niet mijn familie bestaat uit egyptische mensen Tamils, italianen, spanjaarden,hollanders, hindoestanen,moslims, katholieken, etc.etc.en we gaan normaal met elkaar om, als familie.

    ieder die zich zo gedraagt als deze mormels in het openbaar of iets dergelijks, mogen van mij naar BOOTcamp.

  38. Heb het persoonlijk ook wel meegemaakt: agressie van een stel jonge Marokkaanse meiden. Je hoeft er helemaal niets voor te doen, gewoon het feit dat je op dat moment op die plaats bent is genoeg. Misschien staat je gezicht ze dan niet aan, of vinden ze je niet goed genoeg gekleed, of gewoon omdat jij daar op dat moment staat, voor jou een ander. Ik ben er van overtuigd dat het niet uitmaakt wie je bent op dat moment. Negeren helpt niet, want ze zijn gewoon uit op shit, een confrontatie. Ze hebben er niet eens respect voor dat er meer mensen bij zijn. De agressie die ze uitstralen is gewoon eng. Wat dat betreft kan ik me wel voorstellen dat mensen die het zien niet durven optreden.

  39. Ik kan niet ontkennen of bekennen of dit verhaal kloppend is, maar wat ik wel kan aangeven is dat bepaalde dingen vreemd zijn. Ten eerste hij geeft aan dat het Marokkaanse dames zijn van tevoren had hij een koptelefoon op dus hoe kan hij daadwerkelijk zeggen dat ze Marokkaans zijn..misschien wel Turken, Algerijnen etc….ik zie in ieder geval dat verschil niet. Ten tweede als een oudere man wordt belaagd dan bel je uiteindelijk minstens de politie op en doe je daar je verhaal zeker als politici met een voorbeeldfunctie. Ten derde de oudere man geeft een knikje? En Herbert gaat verder met het Marokkaanse meisje praten. Vreemde situatie……

  40. Jaja, maar als je duwt of ingrijpt krijg je (als ze weten wie je bent) direct een proces aan je broek (eigenlijk liever na 4 maanden nog)
    Zware mishandeling is er een, ze is tenslotte ook nog gestruikelt, doet zeer. Anders wel voor discriminatie, ze moesten tenslotte de tram uit.
    Zelf zo een soortgelijk geval meegemaakt met de zoon van een vriendin, hij duwt omdat hij er nou eens genoeg van had na anderhalf jaar negeren, zei doet aangifte van (zware) mishandeling omdat haar keel minstens 30 seconden dichtgeknepen is.
    Gevolg? 40 uur werkstraf (20 uur voorwaardelijk) een geld eis smartengeld x80 500,– (is x80 50,– geworden) en verplicht afgeven van DNA voor de landelijke databank(anders word je gewoon even opgehaald als je niet verschijnt)
    Hij was toen pas 15 jaar en zij zat 7 weken in marokko met haar vader dus heeft alles laten regelen.
    De aangifte van deze jongen is nooit serieus behandeld omdat zij eerst was met aangifte doen(ze riep te pas en te onpas skinnyhead tegen hem dus de aangifte van hem is discriminatie,ja toch, hij houd gewoon van kort haar)nou vraag ik je??
    Meneer raat, weet U raad met zo een geval?
    Als ik mag adviseren, aangifte doen, bent U tenminste de eerste met een goed advies in huis
    Pas maar op wat je doet, je hangt zo

  41. De reactie van Carin(8-12-09/19:55)zegt mij genoeg. Ik word ook niet heet of koud van geneuzel
    inzake haatzaaien, discriminatie e.d., van dezen en genen.
    Het gedrag dat hierboven is beschreven en hand overhand toeneemt ligt zwart op wit ten grondslag aan de inhoud van de koran en wel soera 3:151 .
    Daar staat vrij vertaald: maak alle ongelovigen(en dat zijn alle niet-moslims)bang.
    Alle allochtone overlast in deze wereld komt dus voor uit dat verzonnen boekje van hun, al hun taqiyya-verhaaltjes ten spijt.
    Ik heb ze al jaren door, dat zou voor iedere niet-moslim moeten gelden!
    http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8288
    Alles over taqiyya op:
    http://tinyurl.com/dz39dq
    Tip: moslims die beweren nog nooit van taqiyya gehoord te hebben, bedrijven….
    TAQIYYA!
    Waarschuwing: er zal een dag aanbreken dat waarschuwen geen zin meer heeft.

  42. Ik zit dagelijks in de tram,maar BUITENLANDERS maken de dienst uit.Ze proberen altijd zwart te rijden,door achterin te stappen,en zeg er maar niets van anders kun je klappen krijgen.Ze maken altijd rotzooi in de tram en hebben totaal GEEN RESPECT voor mede passagiers.En vlak Marokkaanse Meiden niet uit.Opstaan voor ouderen of zelfs INVALIDE mensen is er niet bij.en als je het vraagt om hun zitpaats af te staan,lachen ze je uit en zeggen wij hebben betaald.En blijven gewoon zitten.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.