De tunnel voor de A9 in Amstelveen staat op de lijst van bezuinigingen voor het nieuwe kabinet. In 2007 heeft de gemeente afgesproken met het rijk dat er een tunnel (of overkapping) zou komen omdat de weg verbreed wordt. Amstelveen betaalt 100 miljoen euro mee aan de tunnel, een gigantisch bedrag voor onze stad.

In 2007 was het nog relatief makkelijk om dit bedrag bij elkaar te brengen door grond te verkopen voor huizen en kantoren. Nu is dat een stuk lastiger vanwege de crisis. Wij als VVD willen de tunnel, maar alleen als we de 100 miljoen euro uit de verkoop van de naast de A9 gelegen grond kunnen halen.

In de maand mei komt er een rapportage of dat echt gaat lukken. Immers de tunnel mag nooit ten koste gaan van ons onderwijs en andere belangrijke voorzieningen.

Inmiddels is de economische situatie een totaal andere dan in 2007 en het nieuwe kabinet krijgt het net als de gemeente financieel heel moeilijk. Toch mag de uitkomst van een nieuw kabinet nooit zijn dat de A9 wel verbreed wordt en er geen tunnel komt. Ook andere investeringen in de infrastructuur in Amstelveen en de regio staan ter discussie bij de ambtenaren.

Hopelijk komt er straks een kabinet te zitten dat begrijpt dat een goede infrastructuur een basisvoorwaarde is voor onze economie. Zeker in onze regio waar meer dan 10% van ons nationaal inkomen verdiend wordt met belangrijke bedrijven als Schiphol en de Greenport Aalsmeer. Als het verkeer en het openbaar vervoer verder vastloopt is dat niet alleen slecht voor Amstelveen en de regio, maar voor heel Nederland.
Zie ook: Amstelveen Blog en AmstelveenWeb, De WeekKrantFullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.