D66 Amstelveen: De knikkers of het spel?Bijna drie weken zijn verstreken sinds de gemeenteraadsverkiezingen. Gelukkig heeft de VVD een goede uitslag gerealiseerd, bijna 25% van de stemmen kregen we en daarmee 9 zetels.

Sindsdien ben ik druk geweest om een nieuw college van B&W te vormen. Veel praten, bellen en koffie drinken met andere partijen. De onderhandelingen werden heel gecompliceerd omdat D66, PvdA en GroenLinks als een blok opereerden. Al in 2009 waren er geruchten dat zij de VVD buitenspel wilden zetten.

Pluche
De vraag was, wie mag er meedoen? Na de verkiezingen kregen we het aanbod om aan te schuiven bij hen. Fijntjes werd er bij gezegd dat als wij niet wilden het CDA gevraagd zou worden. En wat doe je dan als partij. Kies je voor het ‘pluche’ ook al voel je je niet echt welkom?

Wij hebben nee gezegd omdat we op deze manier er geen vertrouwen in hadden. Gelukkig dacht het CDA hier hetzelfde over. Het is wel jammer dat het allemaal zo moet lopen want ik ken iedereen van D66, PvdA en GroenLinks en heb een goede band met allemaal.

Vertrouwen
Gelukkig kunnen we een goede coalitie vormen met het CDA, BBA, OCA en CU. De meerderheid in de gemeenteraad is krap maar het vertrouwen over en weer is goed. Toch zou ik fijn vinden als nog een partij mee gaat doen om een goed akkoord te vormen voor Amstelveen. Binnen een paar weken is duidelijk of dat gaat lukken.

Zie hier en hieronder voor een artikel in Het Parool, Het Amstelveens Nieuwsblad over de formatie  en AmstelveenBlog.nl in Amstelveen.

2010-het parool over formatie Amstelveen
2010-Het Parool over formatie college van B&W Amstelveen Herbert Raat
2010-Ben Jonker-Hans Bulsing-John Levie-Herbert Raat 14-4-2010
2010-Ben Jonker-Hans Bulsing-John Levie-Herbert Raat 14-4-2010
2010-22-3 AmstelveenBlog.nl over coalitievorming Amstelveen VVD, BBa, CDA, CU en OCA, Herbert Raat

2 reacties op ‘Onderhandelen in Amstelveen

 1. Zo, Herbertje.
  Ben je al op de hoogte van wat zich de afgelopen weken heeft afgespeeld in de buurt? Hahaha….

  Let goed op hoe de aardbeving in Amstelveen gaat plaatsvinden.
  Marky Mark zal het hele systeem aanpakken…..

 2. beste herbert

  “een goede coalitie” met vier partijen waarvan er enkele niet meer dan 1 zetel hebben, terwijl je maar 1 zetel meer dan de helft aan steun hebt???? dat kan toch nooit goed gaan: krijgen de partijen met een zeteltje een wethouder??? zo niet, waarom zouden ze dan steunen????
  de VVD heeft geen zetel gewonnen in aveen (itt tot landelijke trend) dus je zou eigenlijk moeten proberen met de winnaars (D66 ook liberalen) moeten proberen iets voor aveen te betekenen in plaats van een alliantie met de conservatieve krachten in onze gemeente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.