Vandaag gaan we met het college de ‘hei’ op. De bedoeling is om werkafspraken te maken over hoe we de zaken de aankomende jaren gaan aanpakken. Een zogenaamde ‘heidag’, dus weg van de dagelijkse hectiek. We zijn dit jaar te gast bij een ondernemer in Amstelveen in plaats van een hotel ergens in de bossen of aan de kust.

'Heidag' in Amstelveen

Samen met VVD-raadslid Kees Noomen had ik in 2009 gevraagd  (lees HIER) om ‘heidagen’ in de eerste plaats in Amstelveen te houden. Zo hebben onze ondernemers er ook baat bij als we de ‘hei’ op gaan. Het idee kwam uit Amsterdam waar ik toen werkte. In 2003 is daar besloten om dit soort besprekingen in de stad te plannen.

Dienstauto
Daarvoor werden bijvoorbeeld begrotingsbesprekingen in een duur hotel in het Gooi gehouden. Iedere wethouder kwam dan met zijn of haar dienstauto’s en ook ambtenaren moesten ver op pad.

Toenmalig wethouders Rob Oudkerk en Geert Dales vonden dit niet kunnen omdat er veel bezuinigd moest worden. Sindsdien zit het college van Amsterdam in de ambtswoning van de burgemeester. Dat gaat ook prima, is goedkoper en je bent ook sneller weer thuis!

Zie voor artikelen en foto’s hieronder en op: AmstelveenBlog, Amstelveenweb.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.