In het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen hebben we besloten om dit jaar ruim 400.000 euro beschikbaar te stellen voor onderwijskundige vernieuwingen aan basisschool Piet Hein in Amstelveen.
De gemeenteraad moet hierover nog besluiten. Ook is er ruim 300.000 euro beschikbaar voor onderhoudswerkzaamheden. De Piet Hein bevindt zich in het ontwikkelgebied van de A9. Aangezien nog onduidelijk is hoe dit gebied er in de toekomst precies uit gaat zien is tot op heden niet in het onderkomen van deze school geïnvesteerd. Een groot infrastructureel project als de A9 vergt een lange doorlooptijd en als wethouder Onderwijs wil ik daar niet op wachten.

Onderwijs is één van de prioriteiten van dit college en goede huisvesting voor kinderen en leerkrachten is daarbij essentieel. Samen met het schoolbestuur Amstelwijs kijken we naar de uitvoering. De voorzitter Medezeggenschapsraad Iemke Ruige van de Piet Hein is verheugd met onze beslissing. Uiteraard wil hij dat er op korte termijn een start wordt gemaakt en dat de vaart er in blijft en dat wil ik ook.

Zie ook: AmstelveenBlog; Update: er wordt gewerkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.