Donderdag ben ik met ambtenaar Hans Marijt op bezoek geweest bij de Vrije School Parcival aan de Lindelaan. De Parcical is gehuisvest in een versleten gebouw. Het was de bedoeling dat ze jaren geleden al in een nieuw gebouw zouden zitten. Als de gemeenteraad instemt voor de plannen voor de Lindenlaan dan is het binnen een paar jaar echt zover.

De afgelopen jaren is onder de voortvarende leiding van directrice Edith Ploeg en haar team hard gewerkt aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. De basis moet gewoon op orde zijn, vertelde Edith. Het meest onder de indruk ben ik van de zogenaamde instapklas. Deze klas is bedoeld om kinderen met een verstandelijke beperking een plaats te geven binnen de school. Het merendeel van de kinderen heeft het syndroom van Down.

Soms helpen leerlingen uit andere klassen een handje in de instapklas. Zo leren ze dat kinderen die anders zijn niet raar of eng zijn maar vaak heel leuk en bijzonder. Op de terugweg naar het Raadhuis concludeerde Hans en ik dat eigenlijk elke school in Amstelveen een istapklas zou moeten hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.