2010-Weert-Jan weerts-Herbert raat 11-9-2010

Zaterdagavond is Amstelvener Weert-Jan Weerts benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdienste bij de bestrijding van de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Tijdens een gala in het Noordwijkse Grand Hotel Huis ter Duin mocht ik hem, namens Hare Majesteit de Koningin, hiermee verrassen.

Bij Weert-Jan werd ALS geconstateerd in 2006. ALS is een zeer ernstige zenuwaandoening die leidt tot uitvallen van (uiteindelijk) alle spieren. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten is Weert-Jan aan de slag gegaan om meer bekendheid te geven aan deze vreselijke ziekte.

Hiermee is er meer kans op fondsen om wetenschappelijk onderzoek uit te breiden, zodat een snellere ontwikkeling van een medicijn mogelijk wordt.

Met niet-aflatende energie en slim netwerken heeft hij tweemaal in de TV show van Ivo Niehe aandacht kunnen vragen voor de ziekte. Zo heeft mede dankzij hem de Stichting AlS in drie jaar tijd de begroting weten te viervoudigen. Onder meer met activiteiten als het organiseren van Gala’s en verschillende wielertochten.

Internationale samenwerking
Door zijn toedoen heeft de Stichting een internationale samenwerking kunnen initiëren tussen onderzoekscentra uit een 15-tal Europese landen, het consortium. Hiermee is een belangrijke stap gezet op de -helaas nog lange- weg naar het vinden van een medicijn tegen ALS.

Weert-Jan Weerts zal er persoonlijk waarschijnlijk geen baat bij hebben. Dat maakt hem voor mij een held. Hopelijk is er voor anderen die de ziekte krijgen een medicijn beschikbaar die mede door Weert-Jan Weerts inspanningen tot stand gekomen is.

2010-15-9 AmstelveenBlog.nl Weert Jan Weerts

Zie ook: AmstelveenWeb, AmstelveenBlog,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.