2011-Herbert-raat-wethouder financiën Amstelveen 2011
2011-Herbert-raat-wethouder financiën Amstelveen 2011

Aankomende woensdag is er weer een vergadering over de begroting in de gemeenteraad. Twee weken geleden is de vergadering geschorst omdat de vergadering tegen middernacht niet afgelopen was. De gemeente moet miljoenen minder uitgeven om de begroting sluitend te houden. Gelukkig kunnen we de minima buiten schot houden, is er geld voor veiligheid, leerlingenvervoer, sport, jeugdzorg en wordt de OZB niet verhoogd.

Veel gedoe is er over de bezuiniging op de Muziekschool. Nu krijgt elke leerling ruim 400 euro subsidie per jaar. We brengen die subsidie nu met een kwart terug, van 1,2 miljoen naar 0,9 miljoen. Liever bezuinig je niet maar een subsidie van ruim 300 per kind op de muziekschool is nog steeds veel geld.

Verder heb ik laten uitrekenen hoeveel subsidie Amstelveen per individu betaalt aan instellingen. De jongerencentra vormen een grote uitschieter. In de jongerencentra komen 100 tot maximaal 250 jongeren per week. Dit betekent dat we per jongere tussen de 6400 en 2560 euro uitgeven. Onvoorstelbaar en niet uit te leggen.

Daarom wil ik ander beleid en het geld meer inzetten in bestaande voorzieningen zoals sportverenigingen, P60 en andere plekken waar jongeren komen. Toch heeft de gemeenteraad vorig jaar besloten dat er nog een jongerencentrum bij moet komen: De Zetterij. Wij hebben in het college van B&W grote twijfels hierover.

Tot nu heb ik nog geen opdracht gegeven om de Zetterij te bouwen (kosten 1,3 miljoen euro en jaarlijks 200.000 euro voor beheer), dus het geld is er nog. Wellicht is er woensdag ruimte in de gemeenteraad om dit geld een betere bestemming te geven.

Zie voor artikelen hieronder en op: AmstelveenBlog en AmstelveenWeb.nl.

2010-1-11-Amstelveenblog.nl; Herbert Raat over de kosten van een jongerencentrum
2010-10-8 AmstelveenDichtbij: Herbert Raat over een ander jongerenbeleid in Amstelveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.