Ik weet het nog goed. Zeven jaar geleden (2003) zaten we op ons flatje in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Vijfenzestig vierkante meter groot en twee jonge dochters. Mijn vrouw en ik waren ten einde raad, de flat puilde uit.Herbert-raat-Westwijk met buurtkinderen-2009

Een paar jaar daarvoor toen we het appartement kregen waren we nog zo trots geweest. Zoveel ruimte op een prachtige plek in Amsterdam en een plekje voor de auto in de garage. Advocaat en huidig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan woonde in hetzelfde gebouw. Eerlijk gezegd had hij wel een wat ruimere en duurdere flat, maar wij woonden er toch ook maar mooi.

Desalniettemin wilden we liever een huis met een trap en een tuintje voor de kinderen, onbetaalbaar in Amsterdam. Daarbij kwam ook nog dat de wachtlijsten voor goede basisscholen heel lang zijn in Mokum.

Via internet vonden we een huurhuis in Amstelveen Westwijk. Mijn vrouw is opgegroeid in Amstelveen, ik kende de stad alleen via mijn tante Greet en oom Lou die bij het Stadshart wonen. De prijs voor het huis was niet mis, bijna 1000 euro per maand. De eerste keer dat we kwamen kijken waren we verkocht.

Een prachtig grasveldje voor de deur, een ruime huiskamer, scholen en sportverenigingen op fietsafstand. Inmiddels wonen we hier zeven jaar en we hebben geen dag spijt van onze verhuizing naar Westwijk. Het bleek een gezellige wijk met een goed winkelcentrum vlakbij. Twintig jaar bestaat de wijk nu. Het is niet vanzelfsprekend dat het goed blijft gaan met onze buurt.

Gelukkig zijn er veel betrokken mensen in Westwijk en is er een fantastisch Wijkplatform. Samen zullen we moeten knokken om het de aankomende twintig jaar net zo leuk en gezellig te maken als de afgelopen twintig jaar. Want het is onze buurt; van jong en oud en van puber en bejaarde.

Deze maand staat deze tekst in de Westwijk Info Jubileumkrant 20 jaar WESTWIJK Amstelveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.