Frits Braam-Meilink Groep-Meilink Borculo
Frits Braam

Dinsdag ben ik voor het eerst niet bij de vergadering van het college van B&W. Dan ga ik afscheid nemen van Frederik (Frits) Braam, mijn oom Frits. Het is wel raar, langzamerhand vallen mensen die je je hele leven kent weg.

Wederopbouwgeneratie
Twee jaar geleden mijn vader Hans Raat en nu mijn oom. Ik ben 43 jaar en het hoort bij het leven dat de oudere generatie wegvalt, maar hard is het wel. Oom Frits en mijn vader zijn mijn voorbeelden, twee sterke mannen. Typisch producten van de wederopbouwgeneratie. Hard werken, geen flauwekul, op tijd genieten en zelfbewust je eigen koers bepalen, dat heb ik van ze geleerd. Als wethouder in Amstelveen heb ik er nog elke dag baat bij.

1970 Hans Raat en Herbert Raat

Meilink-logoFrits Braam was eigenaar van de Meilink Groep in Borculo, een bedrijf dat hij sinds 1946 heeft groot gemaakt. Grote klanten als Fokker, Stork en Werkspoor bestelden hun verpakkingen bij Meilink.

Meer dan 200 man verdienden hun brood dankzij hem. Hij groeide op in een groot gezin en ze hadden het niet breed omdat zijn moeder weduwe was. Met hard werken en een neus voor zaken heeft hij veel bereikt.

Bentley
In 1977 trouwde hij met de zus van mijn moeder, Alies Braam-Esselink, mijn tante Alies. Als jochie ging ik vaak mee naar de zaak en was vooral onder de indruk van zijn grote Amerikaanse auto. Later kwam de Bentley. Die auto stond de laatste twee jaar in de garage omdat het steeds slechter met hem ging. De laatste keer dat hij achter het stuur zat was om afscheid te nemen van mijn vader.

Zie hieronder foto’s van zijn landgoed Het Aamschot tussen Borculo en Haarlo waar ik veel tijd heb mogen doorbrengen, mijn tante Alies, het laden van een vrachtwagen en een artikel van Tubantia over 140 jaar Meilink.

Een reactie op “Frits Braam de man die Meilink groot maakte

  1. Herbert,
    Je vader en oom zullen geweldig trots op je zijn wat je allemaal in Amstelveen voor elkaar brengt. Ik stel het daarom extra op prijs dat je ook nog de tijd hebt weten te vinden om een aantal bijzondere onbekende nummers van de Rolling Stones voor me op te nemen. Je bent in alle opzichten een groot en sterk man.
    Groet, Marius Rietdijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.