2010-Groenhof-Herbert Raat- Rahel Abraham

Voor oudere Amstelveeners is de sneeuw en gladheid erg lastig. Hoewel de doorgaande wegen sneeuwvrij zijn is het in de buurten nog erg glad. Toen ik hoorde dat in Amsterdam mensen uit de bijstand werden ingezet heb ik mijn collega-wethouders Jan Willem Groot en John Levie gevraagd of wij dit in Amstelveen ook zullen doen.

Zij waren enthousiast en negen Amstelveners met een uitkering hadden toegezegd om te helpen sneeuwruimen. Drie fantastische vrouwen Marjolein, Ivana en Rahel hebben de hele dag keihard gewerkt om Groenhof begaanbaar te maken.

De andere zes kwamen niet opdagen en belden af vanwege griep of wat dan ook. Dit vind ik teleurstellend. Met zo’n instelling kom je nooit aan de bak. Wat mij betreft gaat het beleid in Amstelveen veranderen. Minder vrijblijvendheid en met een uitkering mag je best ingezet worden voor de stad.

Verder was het een fantastische dag. Onder leiding van gemeenteambtenaar John Dukker zijn we aan de slag gegaan rondom winkelcentrum Groenhof. Ook Jan Willem Groot en John Levie waren aanwezig. Iedereen in de buurt was zeer blij met de actie. We kregen oliebollen en allerlei lekkers aangeboden van buurtbewoners.

Als we de volgende keer met dertig mensen aan de slag gaan dan kunnen we in een paar dagen heel Amstelveen doen. Als elke Amstelvener dan ook zijn stoep schoonmaakt dan kunnen onze ouderen veilig hun boodschappen doen.

2010-John Duker Marjolein, Ivana en Rahel en wethouder Herbert Raat

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp en AmstelveenBlog,nl AmstelveenWeb.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.