2011-dienstautoDe dienstauto gaat de deur uit. In het kader van bezuinigingen hebben we besloten het lease contract van de dienstauto niet te verlengen.

De komende jaren moeten we miljoenen bezuinigen om de begroting rond te krijgen. Het is natuurlijk altijd leuk om geld uit te delen maar dat kan niet meer.

Amstelveen gaf, voordat wij als nieuw college aan de slag gingen, ook nog veel geld uit aan taxi’s.  Wel zorgen we ervoor dat de basis in onze stad op orde blijft. Dit betekent nieuwe scholen voor onze kinderen en leerkrachten, mensen die het moeilijk hebben steunen we en voldoende toezicht op straat.

Daar moet wel geld voor zijn en daarom bezuinigen we ruim 2 miljoen euro op onze ambtenaren. Als college van B&W vinden we dat je zelf het goede voorbeeld moet geven. Daarom hebben we ten opzichte van het vorige college een inkrimping van twintig procent. Het werk wordt nu met vier in plaats van vijf wethouders gedaan.

Wat betreft onze collegebudgetten is de enige, in financieel opzicht nog interessante post, het schrappen van de dienstauto. Ondanks dat er vaker gebruik gemaakt gaat worden van de taxi levert dit jaarlijks 50.000 euro op.

Voor onze chauffeur geldt, net als voor alle medewerkers in vaste dienst bij de gemeente, een werkgarantie. Oftewel binnen het raadhuis wordt gezocht naar een passende functie.

Zie ook hierover in de media: RTV Noord-Holland, Binnenlandsbestuur,

FullSizeRender (1)

 

UPDATE augustus 2012: het blijkt een prima beslissing. FullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.