De taxikosten van het college van B&W blijven ook in het tweede kwartaal binnen de perken. Dit is vandaag aan de gemeenteraad gemeld. De voorgaande jaren werd er circa 125.000 euro uitgegeven aan vervoer door het college, nu nog maar 75.000 euro.

Door de dienstauto te schrappen en minder makkelijk een taxi te bestellen komen we uit binnen het nieuwe budget van 75.000 per jaar.

2015-geldZoals het er nu naar uitziet houden we zelfs ruim 10.000 euro over eind van het jaar. Dit betekent dat ook als er bijzondere omstandigheden, zijn zoals een calamiteit, voldoende budget is. Ik vind het belangrijk, dat je als college van B&W het goede voorbeeld geeft.

Voorbeelden waar zaken uit de hand lopen als de ‘top’ het goede voorbeeld niet meer geeft zijn woningcorporaties, banken en gemeenten. In eerste instantie waren sommigen zoals mijn eigen VVD  in Amstelveen kritisch over het verdwijnen van de dienstauto. Toch blijkt het allemaal goed te kunnen en komen we nog overal.

Zie ook: AmstelveenBlog;

UPDATE: Ook in 2013 forse besparing op taxikosten: AmstelveenWeb; AmstelveenBlog; AmstelveenDichtbij;FullSizeRender (1)

2014-4 feb afschaffen dienstauto dichtbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.