Vorige week mocht ik de lentemarkt openen op de Parcivalschool aan de Lindenlaan. Elk jaar wordt de markt druk bezocht door ouders en buurtbewoners. De opbrengst van de markt gaat naar de school en een goed doel in India.

In deze klas zitten kinderen met een downsyndroom die gewoon onderdeel zijn van de school. De andere kinderen leren zo al op jonge leeftijd dat er ook ‘andere’ kinderen zijn en dat daar niets raars mee is.

2013-herbert raat parcival instapklasDe Parcival krijgt zoals veel scholen een nieuw gebouw. Ook in de nieuwbouw hebben we een lokaal kunnen regelen voor de instapklas. Dit is altijd lastig omdat in de instapklas minder kinderen zitten en dat kan weer niet met de regels die daarvoor zijn. Gelukkig hebben we met de andere schoolbesturen kunnen afspreken dat we hier een uitzondering maken. Dit is fantastisch. Deze kinderen verdienen het om gewoon naar school te kunnen en niet weggestopt te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.