Van maandag tot woensdag waren we in de Achterhoek op het congres van de Nederlandse Gemeenten (VNG). Het was voor mij heel bijzonder om terug te zijn in de Achterhoek omdat ik opgegroeid ben in Doetinchem. Ook waren er meer mensen dan normaal op zo’n congres, omdat er gestemd werd over het bestuursakkoord.

Minister Donner was het niet eens met de gemeenten om de sociale werkplaatsen uit het akkoord te laten, omdat hiervoor onvoldoende geld beschikbaar komt. Ik kreeg de vraag van het NOS-Journaal wat ik hiervan vond. ‘Minister Donner moet zijn knopen tellen’, was mijn antwoord.

Het bestuursakoord is een afspraak tussen het kabinet en de gemeenten om taken, zoals jeugdzorg, over te hevelen naar de gemeenten. Dit moet goedkoper gebeuren dan nu het geval, dus het is ook een bezuiniging van het kabinet. Over bijna alles zijn we het eens, behalve over de sociale werkplaatsen. Ik hoop dat minister Donner en het kabinet de aankomende tijd ‘hun knopen tellen’ en er geen prestigestrijd van maken, want zo komen we niet verder in Nederland.
ZIE OOK: AMSTELVEEN BLOG,FullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.