Onvoorstelbaar, buurtbewoners in de wijk Middenhoven zijn zaterdagavond tijdens een buurtbarbecue in elkaar geslagen. Volgens de berichten kwamen de vechtersbazen uit Amstelveen en Amsterdam.

 Woedend ben ik hierover, dit kan echt niet hoe haal je het in je hoofd om mensen het ziekenhuis in te slaan. Gelukkig heeft de politie een aantal hufters aan gehouden. De daders moeten hun straf krijgen maar ook alle schade betalen. Morgen bespreken we in B&W hoe we de slachtoffers (juridisch) kunnen helpen. In Amstelveen laten we slachtoffers niet in de kou staan.

UPDATE: Soms geloof je niet dat het kan, maar de daders lopen alweer vrij rond. De rechtbank zag geen reden om ze langer vast te houden. Gelukkig gaat het openbaar ministerie in beroep tegen deze beslissing. Toch is het kwaad al geschied want mensen krijgen op deze manier het gevoel niet beschermd te worden door de overheid. Kennelijk worden de belangen van daders serieuzer genomen dan die van slachtoffers.

Het zijn dit soort beslissingen die er toe leiden dat partijen zoals de PVV meer aanhang krijgen. Daarom moet de VVD in het kabinet dit onderwerp oppakken en veranderingen doorvoeren. Ik hoop dat onze staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven dit boven aan zijn agenda zet.

Zie ook: Amstelveen Blog,FullSizeRender (5)

3 reacties op ‘Hufters

  1. Er hoort toch een verantwoordelijke keus gemaakt te worden tussen de duur van het voorarrest van de daders en het recht op veiligheid van de slachtoffers? Zeer betreurenswaardig dat hier geen lik op stuk beleid is gevoerd. Veiligheid voorop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.