2010-25-12 Herbert Raat Rahel Abrahams

Vorig jaar mei, ik was net wethouder geworden, zou ik gaan praten met ouders en jongeren over een hangplek in onze buurt. De ambtenaar (een extern ingehuurd iemand) die over het onderwerp adviseerde stond voor de deur. ‘Ik rijd wel achter je aan met mijn auto’, zei ik. ‘Nee, ik rijd wel achter jou aan want ik weet niet waar het is’, vertelde hij me.

Betrokkenheid
Onvoorstelbaar, hij adviseerde over iets en een buurt waar hij nog nooit geweest was. Uiteraard werkt deze meneer niet meer voor de gemeente. Van onze mensen verwachten we echte betrokkenheid bij Amstelveen. Gelukkig zijn er genoeg mensen binnen de gemeente die er wel zin in hebben.

Leeft in de stad
Deze week heb ik gepleit voor meer betrokkenheid van ambtenaren bij hun stad. Aanleiding was de aanstelling van een nieuwe gemeentelijk directeur in de driekoppige directie. De nieuwe directeur woont vijf jaar in Amstelveen. Er waren veel goede kandidaten, maar we vonden het belangrijk dat het iemand is met lokale binding, iemand die weet wat er leeft in de stad.

Betekent dit nu dat iemand die niet in Amstelveen woont hier niet meer aan de bak komt? Voor sommige functies zoals een directie functie wat mij betreft wel. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je het als ambtenaar leuk moet vinden om in Amstelveen te werken.

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp:

Zie ook: Binnenlands Bestuur, AmstelveenBlog,

2011-12-8 Binnenlands Bestuur wethouder Herbert Raat over lokale binding ambtenaren
2011-12-8 Binnenlands Bestuur wethouder Herbert Raat over lokale binding ambtenaren
2011-13-8 Amstelveenblog.nl Herbert Raat over binding ambtenaren aan Amstelkveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.