De eerste schooldag is altijd weer spannend voor alle kinderen, leerkrachten en ouders. Ook voor de kinderen die met het leerlingenvervoer naar school gaan. Gaat het goed, is de bus er op tijd en welke chauffeur staat er voor de deur?

Een paar jaar geleden liep het de eerste weken van het nieuwe schooljaar niet helemaal goed. Daarom zit ik er als wethouder achteraan en ga ik geregeld mee om te kijken, hoe het in de praktijk gaat.herbert Raat Amstelveen In Amstelveen besteden ieder jaar ruim 700.000 euro aan het leerlingenvervoer en daarvoor mag je kwaliteit verwachten.

Vanochtend stond chauffeur Mustafa om kwart over zeven voor de deur. We zouden zes kinderen wegbrengen naar de Van Detschool in Amsterdam, maar dat werden er uiteindelijk vier. Twee werden door de ouders zelf gebracht, omdat het de eerste schooldag was. Mustafa had een nieuwe bus en heeft al jaren dezelfde rit.

Veel ouders vinden dit belangrijk, kinderen weten zo waar ze aan toe zijn en dat geeft rust. Opvallend was, hoe dol ouders en kinderen op Mustafa zijn. ‘Als Mustafa rijdt gaat het goed’, zei één van de moeders enthousiast.

Gelukkig verliep deze rit uitstekend. Ik hoop, dat dit ook voor de andere 29 ritten geldt. Als dat niet zo is, dan roepen ik ouders op om meteen aan de bel te trekken, zodat problemen snel aangepakt worden.

2011-6-9; wethouder Herbert Raat op pad met Mustafa van het leerlingenvervoer Amstelveen
2013-AmstelveenDichtbij; Herbert Raat over eisen in aanbesteding Leerlingenvervoer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.