Opening 8-uur journaal: de middenklasse is het slachtoffer van de crisis. Huizen worden met de dag minder waard, lasten gaan omhoog en werk is onzeker. Zelfs met een wethouderssalaris in Amstelveen is het rekenen geblazen. Wij merken het thuis ook elke maand, rekeningen voor van alles en nog wat en je wilt ook niet bezuinigen op de sport van de kinderen.

Daarbij komt dat te kleine schoenen, te kleine schoenen zijn. Voor speciale potjes komt de middenklasse niet in aanmerking. Er hoeft maar iets mis te gaan in een huishouden zoals een scheiding en/of werkloosheid en ‘het water staat de mensen tot aan de lippen’. Eigen schuld? Niet altijd.

Als wethouder van financiën en personeel ben ik ook voorzitter van een fonds voor de werknemers van de gemeente Amstelveen. Steeds vaker ligt een verzoek om een lening omdat werknemers schulden hebben of het niet meer redden. Gelukkig kunnen we als grote werkgever met 700 werknemers vaak helpen.

Belangrijk voor onze werknemers maar ook voor de gemeente. Als mensen vanwege schulden in de ziektewet verdwijnen is iedereen slechter af. Het is vaak een stapeling van pech en onverwachte gebeurtenissen die ervoor zorgen dat ook de middenklasse het tijdelijk niet meer kan bolwerken.

Zorgelijk is dat de middenklasse nu in de problemen komt. Zij zijn de ruggengraat van Amstelveen en Nederland. De hardwerkende middenklasse verdient onze steun als dat nodig is.

Zie voor artikelen over dit onderwerp hieronder en Lenen en Geld; AmstelveenBlog; BinnenlandsBestuur;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.