Op 24 december organiseerden drie horeca-ondernemers de kerstsamenzang in Het Oude Dorp. Ons gezin had een prachtige avond, net zoals vele andere Amstelveners. De sfeer was goed en er was geen enkele wanklank of andere trammelant.

Het kinderkoor van de Voice Factory was fantastisch, wat een jong talent in Amstelveen! De zanger Robert Leroy was niet helemaal onze smaak maar dat hoeft ook niet. Veel jongeren vonden het prachtig en zo was er voor iedereen iets van zijn of haar gading.

De organisatoren doen hun best om iets moois in Amstelveen te organiseren. Allemaal ‘liefdewerk oud papier’. Dat je bij het organiseren van een kerstbijeenkomst niet iedereen tevreden kan stellen werd deze week duidelijk.

In Het Amstelveens Nieuwsblad van 2 januari kopte een artikel: ‘Kritiek op samenzang’ mede naar aanleiding van een klacht van meneer Bijl. Hij vond dat het karakter van de samenzang was verdwenen. Voor hem had alles bij het oude mogen blijven. Twaalf jaar heeft hij ‘Gloria in excelcis deo’ gezongen, nu kon dat niet. Ook in de brievenrubriek werd een klacht geplaatst. Per mail kreeg ik commentaar van een andere bezoeker.

Ik ben het niet eens met de kritiek. De drie ondernemers die de handen uit de mouwen steken om dit te organiseren verdienen onze steun en een grote pluim. Tegen mensen als de heer Bijl zou ik wil zeggen dat tijden veranderen en niet alles hetzelfde blijft. En, in plaats van kritiek te spuien kan het ook anders.

Neem de handschoen op, doe mee en organiseer zelf iets. Smaken verschillen dus er is ruimte voor verschillende initiatieven. Of vraag of het programma volgend jaar aangepast kan worden zodat u toch ‘Gloria in excelcis deo’ kan galmen, ik doe graag met u mee.

Mijn oproep voor 2013 is: neem initiatief! Speel een rol in onze stad! Samen maken we immers Amstelveen tot wat het is: een heerlijke en veilige gemeente waar het goed leven is voor jong en oud. Tot slot wens ik iedereen alle liefde en goeds voor 2013!
Zie ook: Amstelveens Nieuwsblad, AmstelveenBlog,FullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.