2013-zingen-herbert raat amstelveen rotaryDe Rotaryclub Amstelveen is met de Muziek- en Dansschool het Zing’es project begonnen. Alle basisscholen hebben een prachtig aanbod gekregen. Er wordt samen gezongen in de klas onder begeleiding van een vakdocent van de muziekschool. In een aantal weken tijd leren de kinderen verschillende liedjes te zingen en bewegingen hier bij te bedenken.

Hoogtepunt is een optreden in de Muziekschool, waarbij de leerlingen begeleid worden door een combo. De lessen worden zowel door de eigen leerkracht gegeven, als door een gastdocent van de muziekschool.

De eigen leerkrachten krijgen vooraf een instructieles. Vrijdag was ik bij de uitvoering van de 1-ste Montessori school. Veel ouders en grootouders op de tribune die een spetterend optreden zagen. De band onder leiding van Kees Sijbrandij is fantastisch en zeer professioneel.

De Rotary doet dit in het kader van hun 45 jarig bestaan. Ruim een jaar geleden kwam de vraag van de Rotary of wij als gemeente een beetje wilde helpen. Meteen ja gezegd, want voor dit soort goede initiatieven kunnen we gelukkig altijd nog wel wat geld vinden. De hele gemeenteraad van liberaal, socialistisch, christelijk, groen, links en rechts is het hiermee eens.

Dat zingen belangrijk is bleek uit alle blije gezichten bij de uitvoering. Voorzitter Gerda Driessen van de Rotary verwoordde het perfect: ‘ zingen is gewoon leuk en het verhoogt de sfeer in de klas en de school.

Maar zingen kan kinderen ook helpen bij de vakken lezen, schrijven en rekenen, want tijdens het zingen leert het kind taalontwikkeling, concentratie, samenwerking, op elkaar wachten en naar elkaar luisteren, belangrijke en onmisbare vaardigheden’. Zie ook: Amstelveens Nieuwsblad;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.