vechtsportgala_425Amstelveen wacht niet langer op de regio en trekt haar eigen plan. Vechtsportevenementen worden hierdoor onderworpen aan een Bibob toets in Amstelveen, net zoals in Amsterdam. Dit hebben we vandaag besloten in B&W.

In regionaal verband is vorig jaar door het Regionaal Informatie-en Expersitisecentrum (RIEC) voorgesteld om op dit punt gezamenlijk op te trekken. Wij gaan daar nu niet meer op wachten, zeker gezien de directe ligging naast Amsterdam. Het is niet verantwoord om te wachten op initiatieven vanuit de regio en daarom gaan we zelf aan de slag om de vereiste zaken te regelen.

7d7a0986e4.jpgDe beslissing is een doorbraak voor Amstelveen. Te vaak is het Amstelveense belang, naar mijn smaak, ondergeschikt gemaakt aan het regionale belang. Naar aanleiding van de schietpartijen in Veghel vorig jaar heb ik als verantwoordelijk bestuurder voor vergunningen laten onderzoeken hoe zogenaamde ‘vechtsportgala’s’ geregeld zijn. Hieruit bleek dat Bibob-onderzoek niet standaard is in Amstelveen in tegestelling tot Amsterdam.

We gaan niet wachten tot het misgaat. Daarom passen we nu de regels aan. Hiermee kunnen we wellicht niet alle narigheid voorkomen maar dan hebben we er tenminste alles aan gedaan.
2008-politieDe in 2003 ingevoerde wet Bibob is bedoeld om vermenging van onderwereld en bovenwereld tegen te gaan. Amstelveen kent nu jaarlijks een ‘vechtsportgala‘ en dat is tot nu toe altijd goed gegaan, maar dat is geen garantie voor de toekomst.
Zie ook over dit onderwerp: Het Amstelveens Nieuwsblad; Sp!ts; AmstelveenBlog;FullSizeRender (1)UPDATE: Donderdag 16-mei 2013 wordt het raadsvoorstel in de gemeenteraad besproken zie onder punt 9 van de agenda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.