2013-pionier-Frans Cornet, michiel Houttuin Herbert RaatBasisschool De Pionier in Waardhuizen doet zijn naam eer aan en is deze week officieel gestart met digitaal rekenonderwijs. Alle complimenten voor Frans Cornet, directeur van de Stichting Amstelwijs, schooldirecteur Michel Houttuin en zijn team dat zij dit voor elkaar gekregen hebben. Door het gebruik van uitdagende software krijgen kinderen meer plezier in het onderwijs en dat is ook goed voor de resultaten.

Nieuwe technologieën gaan een essentiële rol spelen in het onderwijs. Daarbij komt dat onderwijs niet alleen van belang is voor de ontwikkeling van onze kinderen maar ook voor onze bedrijven. Iedere euro die we in onderwijs kunnen stoppen, verdient zich dan ook dubbel en dwars terug naar verloop van tijd.2013-pionier herbert raat toastDaarom hebben we, ondanks alle bezuinigingen, een pot met geld apart gezet voor het onderwijs in Amstelveen. Dit zijn de zogenaamde ‘Kwaliteitsimpulsgelden’. Scholen kunnen hier een beroep op doen als ze goede voorstellen hebben die de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.

Ook De Pionier heeft dit gedaan en zij krijgen een subsidie van 33.500 euro. Basisschool De Pionier zorgt uit eigen middelen voor een verdubbeling van dit bedrag. Daarnaast investeert Weer Samen Naar School (WSNS) ook 10.000 euro.2013-pionier-wethouder herbert raat-rekenen

Amstelwijs is overigens samen met Maurice de Hond ook bezig om een zogenaamde SteveJobsSchool van de grond te krijgen. Als het lukt dan steunen we dat van harte. Deze week heb ik in ieder geval met eigen ogen kunnen zien dat de kinderen er ook ontzettend veel plezier aan beleven.

Het zou mooi zijn als Amstelveen op onderwijsgebied het Silicon Valley van Nederland gaat worden. Samen met het onderwijs en bedrijfsleven moet dat lukken. Zo krijgen onze kinderen de vaardigheden om, in de eenentwintigste eeuw, goed werk te vinden en zo hun inkomen te verdienen.

Zie ook: AmstelveenWeb, AmstelveenBlog; Amstelveens Nieuwsblad;FullSizeRender

Een reactie op “De Pionier start met digitaal rekenonderwijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.