2011-gbeer-boomplant-Herbert Raat wethouder VVD amstelveen

Tientallen Amstelveners hebben het financieel moeilijk en krijgen steun van de voedselbank. Maandag krijgen een aantal van hen een stuk grond zodat zij zelf hun voedsel kunnen verbouwen en niet afhankelijk zijn van anderen. Het idee is ontstaan toen ik hoorde dat grond bij de gemeentelijke schooltuinen braak lag.  Jammer, want onze kinderen kwamen altijd met tassen vol groenten en enthousiaste verhalen thuis.2012-voedselbank-herbert raat-grea twintDaarom heb ik Grea Twint (initiatiefnemer Amstelveense Voedselbank) gebeld en gevraagd of we de handen in elkaar kunnen slaan. Wij als gemeente hebben de grond en zij mensen die voedsel kunnen gebruiken.

Het mooie van Grea is dat zij niet gaat zitten bedenken waarom het niet kan maar vooral kijkt wat ze wel kan doen. Dus binnen een paar dagen had zij een aantal mensen die mee wilden doen.

Herbert Raat-Kees Noomen-29-5-2010Toen ik over dit initiatief vertelde aan mijn goede vriend Kees Noomen directeur van Coster Diamonds was hij meteen enthousiast en zegde geld toe om wat leuks te organiseren voor alle betrokkenen. Maandag gaan we officieel beginnen bij de schooltuinen Langs de Akker met 14 personen. Volgende week woensdag starten we ook in Westwijk.

Dat het in het leven soms anders loopt herken ik uit mijn eigen jeugd. Mijn vader werd eind jaren zeventig werkloos, ik was een jaar of 12. Destijds was er net zo’n crisis als nu.

Huizenprijzen gingen onderuit en iedereen kende wel iemand die geen werk had. Mijn moeder ging schoonmaken bij een bejaarde dame zodat we toch naar pianoles en voetbal konden blijven gaan.
Als kind snap je het niet zo maar aan de andere kant weet je precies wat er aan de hand is. Sindsdien ken ik de waarde van geld. Maar, wat ik vooral heb overgehouden van die tijd is dat je zelf het heft in handen wilt houden. Daarom ben ik zo blij met iedereen die meedoet.  Zij laten zien dat ze handen uit de mouwen steken en niet afhankelijk willen zijn.

Zie ook: AmstelveenWeb; Amstelveens Nieuwsblad via Dichtbij; AmstelveenBlog en de stelling van het Amstelveens Nieuwsblad;

Bekijk hier de uitzending over dit project op RTV-NH2013-herbert raat rtvNH

FullSizeRender (3)UPDATE: AmstelveenBlog 30-9-2013; AmstelveenDichtbij;FullSizeRender

Een reactie op “Je eigen eten verbouwen in Amstelveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.