2013-Olmenhof-Woonzorg nederland-herbert raat ed paap
2013-Olmenhof-Woonzorg Nederland-Ed Paap en Herbert Raat

Woonzorg Nederland laat de oude Olmenhof in de wijk Groenelaan bewust verloederen. Het pand is compleet dichtgespijkerd. ‘Het voelt als, of we in een achterstandsbuurt wonen’, vertelde een buurtbewoonster tegen me. Onlangs ben ik er weer geweest met Ed Paap, teamleider handhaving en onze conclusie over de situatie is: onacceptabel.

Daarom krijgt Woonzorg Nederland een aanbod ( zie brief) van ons. We kunnen ze helpen om van het pand bijvoorbeeld tijdelijke studentenwoningen te maken. Ook het ontwikkelen van middeldure huurwoningen of goedkope koopwoningen behoort tot de mogelijkheden. Als dat allemaal niet lukt dan kan de zaak ook gesloopt worden, de sloopvergunning is al verleend.

Zo zou er een een mooi grasveld voor de buurt gemaakt worden in afwachting van betere tijden. In Amstelveen gelden voor iedereen dezelfde regels of je nu rijk of arm bent. Of je nu in een flat, villa of woonwagen woont, we laten onze gemeente niet verloederen. Dit geldt ook voor een grote wooncorporatie als Woonzorg Nederland.

2013-29-5; Amstelveen Dichtbij; Herbert Raat over toekomst Olmenhof Amstelveen

Zie ook: Telegraaf; AmstelveenBlog; AmstelveenWeb; AmstelveenDichtbij;

2013-24-5 De Telegraaf; Herbert Raat over verloedering Olmenhof door Woonzorg Nederland
2013-24-5 De Telegraaf; Herbert Raat over verloedering Olmenhof door Woonzorg Nederland
2013-19-6; Amstelveenblog.nl; Herbert Raat over opknappen Olmenhof door Woonzorg


UPDATE:  Doorbraak Woonzorg Nederland gaat aan de slag, hulde!

2019-juni; AmstelveenDichtbij: Herbert Raat over opknappen Olmenhof door Woonzorg

3 reacties op ‘Woonzorg Nederland laat Amstelveen verloederen

 1. Woonzorg Nederland heeft ook het appartementencomplex in slotervaart Amsterdam Nieuw West jarenlang laten verloederen, in bewoonde staat! Het is een organisatie die geen oog heeft voor de leefbaarheid van de omgeving waar haar complexen staan.

  Zo blijkt uit verschillende bronnen en cijvers van scw dat de bijdrage van Woonzorg Nederland aan de leefbaarheid van de buurt in de afgelopen jaren 0 euro is.

  De staat van het Louweshoekcomplex is inmiddels dusdanig verslechterd door uitblijvende investeringen in onderhoud, dat het de status van slooppand verdient. Als Amstelveen niet alles op alles zet om Woonzorg te dwingen iets aan de situatie te doen, dan zal het jaren duren voordat Woonzorg actie onderneemt. Gelukkig heeft Amstelveen wél een wethouder die belang hecht aan een leefbaar woonomgeving. Hier in Amsterdam Nieuw Zuid worden wij als bewoners alleen misbruikt op een perverse wijze door de politieke partijen. De VVD raadleden mogen hier een voorbeeld nemen aan de werkwijze van de VVD wethouder.

  De gevolgen van de uitgebleven investeringen zijn bij allen bekend. Een pand in een extreem slechte staat. Daarnaast is de prijs kwaliteit verhouding van de woningen, door het achterblijven van investeringen in onderhoud, scheef gaan lopen. De hoge huurprijs staat inmiddels niet in verhouding tot de zeer slechte kwaliteit van de woningen.

  Omdat het pand niet gesloopt gaat worden en minstens voor de aankomende tien jaar gexploiteerd zal worden is het van belang dat er stevig gerenoveerd wordt. Echter Woonzorg is praktisch nog steeds bezich met het pappen en nathouden van de gronische gebreken. Nog steeds is er geen start gemaakt met het grondig en slagvaardig aanpakken van de gronische onderhoudsgebreken.

  Het Louweshoekcomplex in slotervaart, heeft nog steeds last van ziekmakende schimmel, , houtrot, asbest, stankoverlast, lekkages, ongediertenplaag, niet werkende ventilatiesystemen, tochtproblemen, extreem hoge stookkosten enz. Helaas is het stadsdeel al maanden weer in slaap gesust door een medewerker van Woonzorg, die zich voordoet als zeer aaimabel en betrokken maar in werkelijkheid een gehaaide zakenman is die zo min mogelijk wil uitgeven, ook al moet hij daarvoor de buurt laten verpauperen en mensen in ziekmakende woningen laten leven,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.