2015-geld
Deze week wordt de laatste ‘Kadernota’ van deze collegeperiode besproken in de gemeenteraad. Klinkt saai, is het ook, maar toch is de Kadernota belangrijk. Hiermee bepalen we hoe we het beschikbare geld gaan verdelen in de begroting die later dit jaar verschijnt
.

Toen we in 2010 begonnen moesten we ruim € 12 miljoen bezuinigingen op een begroting van bijna 180 miljoen. Klinkt makkelijk maar is het niet. Door toen, in één keer door de zure appel te bijten, kwam er rust op het financiële front. Zo konden de investeringen in onderwijshuisvesting volledig doorgaan.

Ook hebben we meevallers zoals geld dat terug kwam uit IJsland niet meteen uitgegeven. Dit hebben we onder meer gebruikt om grondopbrengsten die te optimistisch waren geraamd af te boeken. Ook zijn we zaken anders gaan doen.

2013- jongerenwerk amstelveen mischa, marleen shirlyBijvoorbeeld het jongerenwerk. Met minder geld hebben we meer resultaat geboekt door de werkvloer weer centraal te stellen in plaats van mooie rapporten. We zijn als overheid weer op straat. Natuurlijk is nog steeds overlast maar veel minder dan een paar jaar geleden. Gelukkig hebben we nog wel geld om goede initiatieven in Amstelveen een kans te geven.

Ook in de volgende collegeperiode 2014-2018 moeten we het met minder doen: € 7,5 miljoen. Om geen ‘Haagse toestanden’ te krijgen, waar bezuinigen vaak uit draait op belastingverhoging, zijn we samen met de gemeenteraad daar nu al mee bezig. Als je minder geld aan je organisatie in 2015 wilt uitgeven dan moet je in 2013 al aan de slag.

Zie hieronder artikelen hierover:FullSizeRender

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.